Πρόστιμο για τους τουρίστες που τρώνε στους δρόμους της Φλωρεντίας

Πρόστιμο για τους τουρίστες που τρώνε στους δρόμους της Φλωρεντίας

Η δημοτική αρχή της πόλης έβαλε στο στόχαστρο τους επισκέπτες που τρώνε και αφήνουν απορρίμματα πίσω τους.

Οι τουρίστες που θα τρώνε στους δρόμους της Φλωρεντίας θα πληρώνουν πλέον πρόστιμο ύψους €150 έως €500. Οι νέοι κανόνες τέθηκαν σε ισχύ, καθώς η πόλη αγωνίζεται να διαχειριστεί την τεράστια αύξηση των τουριστών, που προσελκύονται από πτήσεις χαμηλού κόστους και φτηνά ενοίκια για διαμονή σε σπίτια μέσω ιστοσελίδων όπως η Airbnb. Οι Times αναφέρουν ότι η δημοτική αρχή της ιταλικής πόλης έβαλε στο στόχαστρο τους τουρίστες που τρώνε πανίνι, φοκάτσιες και πίτσες στους δρόμους και αφήνουν απορρίμματα πίσω τους.

Η απαγόρευση ισχύει στους δρόμους κοντά σε ένα ντελικατέσεν, το «All Antico Vinaio», το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές αφού ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο στη Φλωρεντία από ταξιδιωτικό περιοδικό. Η ανακήρυξή του οδήγησε σε υψηλές βαθμολογίες στο TripAdvisor και αυτό οδήγησε στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων τουριστών στους ήδη γεμάτους με κίνηση δρόμους.

Το ζήτημα ήρθε στο φως, όταν ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος δερμάτινων ειδών λογομάχησε με μια οικογένεια Ισπανών που καθόταν και έτρωγε στην είσοδό του – οι ντόπιοι τώρα παραπονούνται ότι δεν μπορούν να φτάσουν στα καταστήματά ή τις κατοικίες τους λόγω των πολλών τουριστών που κάθονται κάτω.

Οι δρόμοι που επηρεάζονται είναι οι Via de’Neri, Via della Ninna, Piazzale degli Uffizi και Piazza del Grano. Τα καταστήματα έχουν κολλήσει αφίσες που συμβουλεύουν τους τουρίστες να μην τρώνε στο δρόμο και να «σέβονται τους κατοίκους, τους εμπόρους και τους εργαζόμενους στις συγκεκριμένες οδούς».

Ο δήμαρχος Ντάριο Ναρντέλα υπέγραψε τους νέους κανονισμούς, οι οποίοι θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 6 Ιανουαρίου και ενδέχεται να υπάρξει και παράταση στη συνέχεια. Ο δήμαρχος είπε: «Ο νέος κανόνας δεν στοχεύει στον τουρισμό γενικά αλλά στους απαίδευτους επισκέπτες που στρατοπεδεύουν στους δρόμους με το γεύμα τους. Αυτή τη στιγμή οι κάτοικοι δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια τους, επειδή οι τουρίστες γευματίζουν στις πόρτες τους». Ένας εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής εξήγησε: «Μπορείτε να τρώτε ενώ περπατάτε, αλλά δεν μπορείτε να σταματήσετε».

Η απαγόρευση ισχύει από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μμ και από τις 6 μμ έως τις 10 μμ. Εάν οι τουρίστες τρώνε το σάντουιτς τους ενώ περπατούν τότε θα ξεφύγουν από το πρόστιμο, αλλά αν σταματήσουν να απολαύσουν το σνακ τότε οι αρχές μπορούν να λάβουν μέτρα.

Νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με τη New York Post, ανακοινώθηκε ότι οι τουρίστες στην Ιταλία θα πληρώνουν πρόστιμο έως 7.742 δολάρια αν αγοράζουν αναμνηστικά από πωλητές σε παραλίες.

Το νησί Κάπρι ανακοίνωσε επίσης σχέδια για περιορισμό των παραθεριστών. Πέρυσι ο δήμαρχος του αποκάλυψε ότι ανησυχούσε ότι το Κάπρι θα «εκραγεί» εξαιτίας των πλήθους επισκεπτών που δέχεται το καλοκαίρι.

Δείτε ακόμη: Οι πόλεις με τα καλύτερα street foods του κόσμου