Πρόταση στους δανειστές: 120 δόσεις για όλους τους επαγγελματίες

Πρόταση στους δανειστές: 120 δόσεις για όλους τους επαγγελματίες

Ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους αποκάλυψε ότι το κυβερνητικό σχέδιο βρίσκεται ήδη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

 

Την πρόταση της κυβέρνησης για την επέκταση της ρύθμισης των 120 δόσεων για τις οφειλές στο Δημόσιο σε όλους τους επαγγελματίες αποκάλυψε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο κ. Κουρμούσης δήλωσε ότι ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την ανάπτυξη ηλεκτρονικής πλατφόρμας ώστε να μπορεί να προσφέρει σε κάθε ενδιαφερόμενο τη δυνατότητα να μπαίνει και να ρυθμίζει τις οφειλές του, απ’ όπου και αν αυτές προέρχονται, χωρίς τις δεσμεύσεις που υπάρχουν σήμερα.

Πρόκειται για αίτημα όλων των επαγγελματιών το οποίο εφόσον εγκριθεί από τους δανειστές και σε συνδυασμό με την επέκταση του εξωδικαστικού συμβιβασμού για οφειλές ακόμη και κάτω των 20.000 ευρώ καλύπτει όλο το φάσμα των οφειλετών.

Όπως σημείωσε ο Φώτης Κουρμούσης ήδη περισσότεροι από 15.500 ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες άρχισαν να καταχωρίζουν αίτηση υπαγωγής, ενώ στόχος είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι να ενταχθούν.

Επιπλέον, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται επίσης η αύξηση του ορίου οφειλών των 50.000 ευρώ.

Τέλος, αναφορικά με το χρέος των νοικοκυριών, ο Φώτης Κουρμούσης είπε ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι ότι θα υπάρχουν τα αναγκαία εργαλεία αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα σε ικανοποιητικό επίπεδο.