Προτάσεις για μία αξέχαστη απόδραση στο Βουκουρέστι

Προτάσεις για μία αξέχαστη απόδραση στο Βουκουρέστι
Photo:

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας.

Χριστίνα Ζάχου

Περπατώντας στους δρόμους της ρουμανική πρωτεύουσας διαπιστώνεις με την πρώτη ματιά πως είναι μια πόλη που ψάχνει την ταυτότητα της. Τα παλαιά κτίρια συνυπάρχουν με τα καινούργια σε μια πόλη όπου το πέρασμα του Νικολάε Τσαουσέσκο ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρουμανίας από το 1965 έως το 1989, έχει αφήσει ακόμα τα σημάδια του.

Το Βουκουρέστι έχει όλες τις προδιαγραφές να γίνει ταξιδιωτικός προορισμός –ήδη το επιλέγουν πολλοί ταξιδευτές, ενώ οι κάτοικοι του κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να κερδίσουν τον τουρισμό.

Μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα και με προσιτές τιμές είναι ότι καλύτερο για μια απόδραση ως εκεί –ακόμα και για ένα σαββατοκύριακο. Η αρχιτεκτονική της πόλης, κυρίως η Παλαιά Πόλη, η ρουμανική γαστρονομία, το φυσικό τοπίο, τα κάστρα στην επαρχιακή Ρουμανία και ο πολιτισμός της χώρας είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για να γνωρίσεις από κοντά την βαλκανική χώρα.

Πριν μερικές βδομάδες, ταξίδεψα για πρώτη φορά στο Βουκουρέστι, όπου έμεινα με τις καλύτερες εντυπώσεις. Για καλή μου τύχη, εκείνη την περίοδο ήταν το φεστιβάλ με τοπικά προϊόντα και δοκίμασα αλμυρές και γλυκές λιχουδιές. Οι Ρουμάνοι προσέχουν πολύ την πρωτεύουσα τους κρατώντας την πεντακάθαρη –ακόμα και τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα.

Οι προτάσεις μου για όσα αξίζει να κάνεις εκεί:

-Ξενάγηση στη Παλαιά Πόλη – περπάτησε στα στενάκια για να δεις την πραγματική ομορφιά της πόλης που δεν έχει καμία σχέση με τις «βαρετές» και «μουντές» πολυκατοικίες που ονειρευόταν ο Τσαουσέσκο. Εκεί υπάρχουν πολλά εστιατόρια και bar (το βράδυ η μουσική είναι πολύ δυνατά), τόπος συνάντησης των τουριστών αλλά και των νεαρών κατοίκων. Αφού περιηγηθείς στη συνοικία Lipscani στο δρόμο σου θα βρεις την οδό Σταυρουπόλεως, με την ομώνυμη ορθόδοξη εκκλησία, η οποία χτίστηκε 1724 από Έλληνα μοναχό. Ο ναός είναι αφιερωμένους στους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ και αποτελεί μνημείο της UNESCO.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Solife.gr