Οι προτάσεις της ΕΣΕΕ για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Οι προτάσεις της ΕΣΕΕ για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Την ανάγκη να μπουν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πιο δυναμικά στον τομέα της ΕΚΕ, τόνισε ο Βασίλης Κορκίδης.

Ειδική μέριμνα και μηχανισμούς στήριξης για την εφαρμογή κανόνων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) από αυτοαπασχολούμενους και από τις επιχειρήσεις πολύ μικρού μεγέθους, ζήτησε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, με την ευκαιρία της έναρξης του διαλόγου για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Όπως δήλωσε ο κ. Κορκίδης, «…είναι σημαντικό σε μία περίοδο που κάθε Μμε επιχείρηση αναζητεί τρόπους να προσαρμοστεί στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον που διαμορφώνει η κρίση, να υπάρχουν δυνατότητες για την υιοθέτηση γόνιμων πρακτικών που θα αναβαθμίζουν το στάτους των υπαρχουσών εταιρειών. Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι μία διαδεδομένη και παγκοσμίως αποδεκτή πρακτική που και στη χώρα μας έχει γνωρίσει ευρεία ανάπτυξη. Η ΕΣΕΕ θα μετάσχει ενεργά στον διάλογο για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, καταθέτοντας την οπτική του Μμε επιχειρηματία. Είναι σημαντικό το εν λόγω Σχέδιο να μην ακολουθήσει έτοιμες συνταγές, αλλά αντίθετα, να λάβει σοβαρά υπόψη την ιδιαίτερη σύνθεση της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ένταξή μας σε αυτή τη διαδικασία θα αναβαθμίσει τη χειμαζόμενη αγορά και το κυριότερο θα αναδείξει περαιτέρω το κοινωνικό πρόσωπο που έτσι κι αλλιώς πολλές επιχειρήσεις επιδεικνύουν…»

Η ΕΣΕΕ, κατέθεσε αναλυτικά τις θέσεις και τις προτάσεις του ελληνικού εμπορίου, οι οποίες συνοψίζονται σε τρεις άξονες.

1) Τη διείσδυση της ΕΚΕ και στη μικρή επιχειρηματικότητα, ώστε να αποτελέσει «υπόθεση των πολλών».

2) Την εφαρμογή της ΕΚΕ από τις μικρές επιχειρήσεις κατά τρόπο που θα συμβάλει στην ανάκαμψή τους και θα δημιουργήσει βιώσιμες νέες θέσεις εργασίας.

3) Τη χρηματοδότηση των εφαρμοστικών δράσεων που θα προκριθούν, κατά τρόπο ρεαλιστικό.