Η πρώτη χώρα που διαθέτει τη γη της στο Airbnb

Η πρώτη χώρα που διαθέτει τη γη της στο Airbnb
10 Mar 2015 --- Riddarholmenm, Gamla Stan, and Kungsholmen in Stockholm. --- Image by © Lola Akinmade Akerstrom/National Geographic Creative/Corbis Photo:

Πλέον ο καθένας μπορεί να επισκεφθεί τη χώρα, να περιπλανηθεί στην ύπαιθρο και να έρθει κοντά με τη φύση.

Εάν θέλετε να επισκεφθείτε τη Σουήδια, αναζητείστε διαμονή μέσω Airbnb. Η χώρα έχει θέσει σε διαθεσιμότητα όλη της την ύπαιθρο στην ιστοσελίδα ενοικίασης ακινήτων.

Σκανδιναβικές χώρες όπως η Σουηδία, η Δανία και η Φινλανδία έχουν έναν κανόνα που ονομάζεται «allemansrätten» ή «δικαίωμα κάθε ανθρώπου» – που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να επισκεφθεί τη χώρα, να περιπλανηθεί ελεύθερα στην ύπαιθρο και να έρθει κοντά με τη φύση, τόσο σε δημόσιες όσο και σε ιδιωτικές εκτάσεις.

«Μπορείτε να κατασκηνώσετε ή να κάνετε πεζοπορία παντού, αρκεί να μην πλησιάσετε τα σπίτια ή να ενοχλήσετε χωράφια ή ζώα που βόσκουν», δήλωσε η πρόεδρος του σουηδικού ταξιδιωτικού γραφείου Visit Sweden, Jenny Kaiser στην USA Today.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σουηδία διαθέτει δεκάδες χιλιάδες μίλια δασών και χιλιάδες λίμνες, μεταξύ πολλών άλλων υπαίθριων χώρων.

«Η ύπαρξη στη φύση είναι ένα σημαντικό κομμάτι του τρόπου ζωής μας», είπε η Kaiser, προσθέτοντας «η χώρα θέλει να καλωσορίσει τον κόσμο να μοιραστεί και να δοκιμάσει αυτήν την ιδέα».