Η πρώτη έκθεση από φωτογραφίες του Instagram

Η πρώτη έκθεση από φωτογραφίες του Instagram

Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από iPhone κρεμιούνται στους τοίχους του μουσείου και προσελκύουν πλήθος κόσμου.

Οι πωλήσεις του iPhone έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, το ίδιο και οι επίδοξοι φωτογράφοι που «εκθέτουν» τα έργα τους στο Instagram. Ποιο ήταν, λοιπόν, το επόμενο βήμα; Μια έκθεση αποκλειστικά με φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με κινητό.

Ο βραβευμένος φωτογράφος Gerry Coe, γνωστός για τα πορτραίτα του, ήταν από τους πρώτους που ξεκίνησαν να ασχολούνται με τη φωτογραφία μέσω κινητών.

Το 2011, μάλιστα, η φωτογραφία του με τίτλο Lone Tree και τα δέκα αντίτυπα της ξεπούλησαν στην έκθεση 2011 Royal Ulster Academy Exhibition, κερδίζοντας ακόμα και το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό British Inst Professional Photographers (BIPP) Fine Art.

Η έκθεση του Phone-Art θα φιλοξενήσει φωτογραφίες που απαθανάτισε ο φακός του κινητού του και του χάρισαν την υποτροφία από το British Institute of Professional Photography, καθιστώντας τον ως τον πρώτο βραβευμένο.

Ο Coe ξεκίνησε να ασχολείται με τη φωτογραφία με τη χρήση κινητού, όταν ένας φίλος του έδειξε τις φωτογραφίες που βγάζει με το iPhone και ενθουσιάστηκε.

Ο φωτογράφος ήθελε να κάνει την αλλαγή να αρχίσει να χρησιμοποιεί ένα μέσο που ο καθένας έχει πρόσβαση και να παράγει υλικό που μέχρι τότε βλέπαμε μόνο από επαγγελματικές μηχανές και ύστερα από τη χρήση photoshop.

Και το κατάφερε, αφού η έκθεση του που άνοιξε της πόρτες του πριν μερικές ημέρες στην Ιρλανδία έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον και έχει κόψει ήδη πολλά εισιτήρια.

Διαβάστε ακόμα:

iPhone: Η πρώτη αγάπη των νέων (και παντοτινή)

15 πράγματα που δεν ξέρατε για το iPhone

Οι 60 πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί ποτέ