Πρώτη έκθεση HUGO BOSS ASIA ART

Πρώτη έκθεση HUGO BOSS ASIA ART

Μία διοργάνωση αφιερωμένη στους ανερχόμενους καλλιτέχνες από την ευρύτερη περιοχή της Κίνας.

To Rockbund Art Museum, στην Shanghai και η HUGO BOSS γιόρτασαν την έναρξη της πρώτης έκθεσης HUGO BOSS ASIA ART. Μετά την ανακοίνωση της λίστας τον Ιούνιο, οι επτά φιναλίστ παρουσιάζουν τα έργα τους στο Μουσείο Τέχνης Rockbund σε ομαδική έκθεση από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι την 8η Δεκεμβρίου 2013.

Η HUGO BOSS ASIA ART έχει ξεκινήσει στο πλαίσιο της Κίνας και του παγκόσμιου προγράμματος τέχνης της εταιρείας. Το εναρκτήριο βραβείο είναι αφιερωμένο στους αναδυόμενους Κινέζους καλλιτέχνες, που κατάγονται ή προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Κίνας. Κατά τη φάση της έκθεσης ένας νικητής θα επιλεγεί για το εξαμηνιαίο βραβείο HUGO BOSS ASIA ART.

Περίπου 400 διεθνείς επισκέπτες από όλο τον κόσμο παρακολούθησαν την εκδήλωση κοκτέιλ για τον εορτασμό των εγκαινίων της έκθεσης στο κτίριο NIB το οποίο βρίσκεται κοντά στο Rockbund Art Museum στην περιοχή Rockbund στη Σαγκάη.

Μεταξύ φημισμένων επιμελητών όπως η Alexandra Munroe από το Μουσείο Guggenheim της Νέας Υόρκης, στους επισκέπτες περιλαμβάνονται πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες όπως ο Ding Yi.

Διαβάστε ακόμη: 65η Τελετή Emmy Awards

Για να διερευνήσει περαιτέρω το πνευματικό και κοινωνικό δυναμικό της έκθεσης και το βραβείο, ένα πλήρες εκπαιδευτικό και ερευνητικό πρόγραμμα έχει καταρτιστεί για να μελετήσει τις τρέχουσες προκλήσεις, που αντιμετωπίζει η σύγχρονη τέχνη στην Ασία. Η σειρά των προγραμμάτων θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις, συζητήσεις και ένα συμπόσιο, μεταξύ άλλων, με τα μέλη της κριτικής επιτροπής και των επτά φιναλίστ .

«Είμαστε πολύ περήφανοι για την αναγνώριση και επιβράβευση των αναδυόμενων καλλιτεχνών από την Κίνα. Με την έκθεση αυτή θα θέλαμε να δείξουμε και να μοιραστούμε τα εξαιρετικά έργα τους», λέει ο Dr. Hjørdis Kettenbach, Υπεύθυνος Πολιτιστικών Θεμάτων της Hugo Boss AG.

Μια κοινωνική εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης στην Κίνα θα συνοδεύει την έκθεση την οποία οι άνθρωποι μπορούν να μοιραστούν στο Sina Weibo. Πιο συναρπαστικές ειδήσεις σχετικά με το βραβείο, την έκθεση και τους επτά καλλιτέχνες μπορούν να ληφθούν από τον λογαριασμό WeChat.

Οι φιναλίστ του HUGO BOSS 2013 ASIA ART Award είναι: Birdhead, (Σαγκάη), Hsu Chiawei (Ταϊπέι), Hu Xiangqian (Πεκίνο), Kwan Sheung Chi (Χονγκ Κονγκ), Lee Kit (Χονγκ Κονγκ, Ταϊπέι), Li Liao (Shenzhen), Li Wei (Πεκίνο) .

Περισσότερες πληροφορίες για την HUGO BOSS ASIA ART μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα και στην έκδοση για κινητά www.hugobossasiaart.com.