Πρώτη στην ελληνική αγορά κινητών τηλεφώνων η Huawei – Εμπιστοσύνη για νέες επενδύσεις

Πρώτη στην ελληνική αγορά κινητών τηλεφώνων η Huawei – Εμπιστοσύνη για νέες επενδύσεις
Journalists attend the presentation of the Huawei's new smartphone in Paris, May 7, 2014. REUTERS/Philippe Wojazer/File Photo Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει το μερίδιό της κατά 20% μέσα σε μια διετία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της στην Ελλάδα, Lin Bing.

«Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιήσαμε σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα και θα συνεχίσουμε». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο επικεφαλής της Huawei στην Ελλάδα (country manager) Lin Bing, σε συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία του λανσαρίσματος ενός ακόμη κινητού στην εγχώρια αγορά.

Ο κ. Bing εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην Ελλάδα και την ελληνική αγορά και τις προοπτικές της, ενώ ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά η Huawei κατέκτησε την πρώτη θέση στην αγορά κινητών τηλεφώνων στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2017, με μερίδιο αγοράς 24,7%, «σπάζοντας» μια κατάταξη που είχε παγιωθεί τα τελευταία επτά οκτώ χρόνια.

Όπως επισήμανε ο επικεφαλής της Huawei στην Ελλάδα, η εταιρεία αναπτύχθηκε με πολύ δυναμικούς ρυθμούς την τελευταία διετία, καθώς τον Αύγουστο του 2015 είχε μόλις ένα μερίδιο αγοράς μόλις πάνω από το 4%.

Από την πλευρά του ο Πέτρος Δρακόπουλος, Country Marketing Manager, παρουσίασε αναλυτικά τις δυνατότητες του νέου κινητού Huawei P Smart, που ξεκίνησε να διατίθεται στην ελληνική αγορά. Το συγκριτικό του πλεονέκτημα, όπως είπε, είναι το μεγαλύτερο εύρος οθόνης που επιτυγχάνεται χωρίς να αυξάνονται οι συνολικές διαστάσεις της συσκευής, αποτελώντας έτσι το ιδανικό μέγεθος για το χέρι κάθε χρήστη.

Η Huawei, όπως αναφέρθηκε, είναι κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής τεχνολογικών λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT). Οι καινοτόμες ICT λύσεις, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Huawei διατίθενται σε περισσότερες από 170 χώρες εξυπηρετώντας πάνω από το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού.