«Ψεύτης» ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, δηλώνει ο Τραμπ στο Twitter

«Ψεύτης» ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, δηλώνει ο Τραμπ στο Twitter
epa06225288 US President Donald J. Trump gestures as he answers questions from the press after stepping off of Marine One on the South Lawn in Washington, DC, USA, 24 September 2017. President Trump signed on 24 September 2017, a proclamation restricting entry to the US from eight countries as his existing ban on six Muslim-majority countries signed in March was set to expire. According to a statement released by The White House, the proclamation poses certain conditional restrictions and travel limitations on nationals from Chad, Iran, Libya, North Korea, Somalia, Syria, Venezuela, and Yemen. EPA/OLIVIER DOULIERY / POOL

Συνεχίζει η οργισμένη αντίδραση του Αμερικανού προέδρου για τις συλλήψεις στην έρευνα του FBI και τις δηλώσεις των κατηγορουμένων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε σήμερα «ψεύτη» τον Τζορτζ Παπαδόπουλο, το ένα από τα τρία πρόσωπα σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκαν οι πρώτες κατηγορίες στο πλαίσιο της έρευνας για τη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, και υποβάθμισε τον ρόλο που είχε στην προεκλογική εκστρατεία του.

Σε μια σειρά από μηνύματα που έστειλε σήμερα το πρωί μέσω του Twitter, ο δισεκατομμυριούχος επανέλαβε επίσης ότι η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του, του Πολ Μάναφορτ, αφορά γεγονότα πολύ παλαιότερα από την εκστρατεία του για τον Λευκό Οίκο. Το επιχείρημα αυτό είχε διατυπώσει και χθες σ’ αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, λίγο μετά την ανακοίνωση ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του Μάναφορτ για συνωμοσία εναντίον των ΗΠΑ και ξέπλυμα χρημάτων.

«Λίγοι ήξεραν τον χαμηλού επιπέδου νεαρό εθελοντή, το όνομα του οποίου είναι Τζορτζ και ο οποίος απέδειξε ήδη ότι ήταν ένας ψεύτης. Ερευνήστε για τους DEMS! (σ.σ.: τους Δημοκρατικούς)», υποστηρίζει ο Αμερικανός πρόεδρος.

 

Από τους τρεις πρώτους σε βάρος των οποίων έχει απαγγείλει κατηγορίες ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ, μόνο ο Παπαδόπουλος -ένας πρώην σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής- δέχθηκε να δηλώσει ένοχος και να συνεργαστεί με την ομοσπονδιακή αστυνομία.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, παραδέχθηκε πως είπε ψέματα στο FBI για τις επανειλημμένες επαφές που είχε με μεσολαβητές της ρωσικής κυβέρνησης για να αποκτήσει πληροφορίες σε βάρος της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον και να προσπαθήσει να οργανώσει μια συνάντηση ανάμεσα στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Τραμπ.

Είναι η πρώτη φορά που μέλος της ομάδας του ρεπουμπλικανού κατηγορείται για τόσο εμπεριστατωμένες επαφές με Ρώσους μεσολαβητές.

Στο τελευταίο μήνυμά του στο Twitter, ο Τραμπ εκφράζει την ελπίδα «πως οι άνθρωποι θα αρχίσουν να στρέφουν την προσοχή τους στις μαζικές μειώσεις φόρων που κάνουμε για τις επιχειρήσεις (θέσεις εργασίας) και τη μεσαία τάξη (πέραν της διαφθοράς των δημοκρατικών)».