Ψήφισαν Brexit και τώρα δηλώνουν μετανιωμένοι και σοκαρισμένοι!

Ψήφισαν Brexit και τώρα δηλώνουν μετανιωμένοι και σοκαρισμένοι!

Η ψήφος όμως δεν αλλάζει…

Σοκ δεν έχουν πάθει μόνο οι αγορές από την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα, αλλά πολλοί όπως φαίνεται και από τους υποστηριχτές της καμπάνιας υπέρ της αποχώρησης και οι κυρίως οι νεότεροι σε ηλικία.

Ήδη βρετανικά ΜΜΕ φιλοξενούν δηλώσεις υποστηρικτών του Brexit που αν ψήφιζαν ξανά θα άλλαζαν την επιλογή τους, καθώς δεν πίστευαν ότι τελικά η έξοδος θα επικρατήσει.

Ψηφοφόρος που στήριξε το Brexit μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο BBC παραδέχθηκε ότι δεν πίστεψε ποτέ πως η ψήφος τους θα έφερνε αυτό το αποτέλεσμα.

«Είμαι λίγο σοκαρισμένος για να είμαι ειλικρινής. Είμαι σοκαρισμένος που πράγματι ψηφίσαμε για να φύγουμε. Δεν πίστευα ότι αυτό θα συνέβαινε. Η ψήφος μου -δεν πίστευα ότι θα μετρούσε τόσο πολύ γιατί πίστευα ότι θα παραμέναμε», είπε ο Άνταμ από το Μάντσεστερ που συγκέντρωσε ποσοστό 39.6% υπέρ του Brexit.

Η Μάντι, φοιτήτρια, ψήφισε ό,τι και η υπόλοιπη οικογένειά της: Brexit. Λίγες όμως, ώρες μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, μετάνιωσε για την ψήφο της και μιλώντας την Παρασκευή από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ στο «ITV News» δήλωσε «πολύ απογοητευμένη».

Η ίδια περιέγραψε την «απαίσια στιγμή» που ξύπνησε την παρασκευή και συνειδητοποίησε ότι ψήφισε «Brexit», ενώ στην ουσία τώρα θέλει το «Bremain». Υποστήριξε ότι «η πραγματικότητα» των συνεπειών της έδωσε ένα χαστούκι και πως αν της δινόταν μια δεύτερη ευκαιρία θα άλλαζε την ψήφο της.

Η Μάντι απέδωσε το γεγονός πως ψήφισε υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση «στην πίεση που της ασκούσαν» τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Χρήστες των social media έσπευσαν να την κατακρίνουν, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Σκέψου πριν ψηφίσεις τις συνέπειες». Άλλοι θεώρησαν τη στροφή της Μάντι ως «καταστροφική αποτυχία» των πολιτικών, ενώ άλλοι ισχυρίστηκαν πως «κάποιοι από αυτούς ήξεραν πολύ καλά ότι εκμεταλλεύονταν αυτή την άγνοια».

Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mirror, οι δύο παραπάνω περιπτώσεις δεν είναι οι μοναδικές που μετάνιωσαν για την ψήφο τους, καθώς πολλοί χρήστες του Twitter, σε λιγότερο από 24 ώρες μετά τι κλείσιμο της κάλπης, δήλωναν πως θα ψήφιζαν διαφορετικά αν είχαν την ευκαιρία και αρκετοί από αυτούς φέρονται να είχαν θεωρήσει πως η Βρετανία θα παρέμενε εντός της ΕΕ όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμα, κάτι που τους ενθάρρυνε να ψηφίσουν το Brexit.