Ψήφος εμπιστοσύνης από το Κατάρ στη Μυτιληναίος: Έρχεται το πρώτο φορτίο LNG

Ψήφος εμπιστοσύνης από το Κατάρ στη Μυτιληναίος: Έρχεται το πρώτο φορτίο LNG

Φυσικό αέριο από το Κατάρ για πρώτη φορά σε Ελλάδα και Βαλκάνια.

H προμήθεια LNG σε συνδυασμό με τη προμήθεια φυσικού αερίου από την Gazprom θωρακίζει τον όμιλο.

Ο μεγαλύτερος καταναλωτής φυσικού αερίου στην Ελλάδα, η Μυτιληναίος, προμηθεύεται LNG από το Κατάρ, τη χώρα που αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό LNG στον κόσμο.

Η κίνηση αυτή αποτελεί σαφώς «ψήφο εμπιστοσύνης» από το Κατάρ σε μία από τις κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις και σε συνδυασμό με την συμφωνία για προμήθεια φυσικού αερίου από την Gazprom, διασφαλίζουν τον εφοδιασμό της εταιρείας με το απαραίτητο φυσικό αέριο για να συνεχίσει απρόσκοπτα τις δραστηριότητές της, και παράλληλα της προσδίδουν μία ενεργειακή ανεξαρτησία και διαμορφώνουν ένα ενεργειακό χαρτοφυλάκιο με ανταγωνιστικές τιμές.

Το πρώτο φορτίο LNG από το Κατάρ εκτιμάται ότι θα είναι της τάξεως των 140.000 κυβικών μέτρων, ενώ η αποθήκευσή του θα γίνει στις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα.

Η σημασία του φορτίου είναι τόσο συμβολική όσο και ουσιαστική αφού για πρώτη φορά η Ελλάδα αποκτά πρόσβαση σε μια ακόμη πηγή προμήθειας ενέργειας, το καταριανό υγροποιημένο φυσικό αέριο (μέχρι σήμερα οι πηγές προμήθειας είναι η Ρωσία, η Τουρκία και η Αλγερία).