Ψήφος εμπιστοσύνης των επενδυτών της Societe Generale στα ελληνικά ομόλογα

Ψήφος εμπιστοσύνης των επενδυτών της Societe Generale στα ελληνικά ομόλογα
Photo: pixabay.com

Έκθεση της τράπεζας που φέρνει στο φως το Bloomberg εκτιμά πως η Ελλάδα αποτελεί πλέον «ασφαλές στοίχημα», ιδιαίτερα έναντι των ιταλικών ομολόγων.

Υπό τον τίτλο «”Τώρα τα ελληνικά ομόλογα είναι μια καλύτερη εναλλακτική έναντι της Ιταλίας” σύμφωνα με την SocGen», το πρακτορείο Bloomberg μεταδίδει σε άρθρο του την εκτίμηση των επενδυτών της τράπεζας ότι τα ελληνικά ομόλογα αποτελούν πλέον ένα «ασφαλές στοίχημα».

Όπως σημειώνει το Bloomberg, επικαλούμενο έκθεση της τράπεζας Societe Generale, μπορεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας να αξιολογείται κάτω από την επενδυτική βαθμίδα από μεγάλους οίκους αξιολόγησης, ενδέχεται όμως να αποδειχθεί ανθεκτικό στο ιταλικο πολιτικό ρίσκο γιατί είναι «πολύ δύσκολο» να φανταστεί κανείς σενάρια βάσει των οποίων η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.

«Υπάρχει μακροπρόθεσμη αξία στην Ελλάδα» σημειώνουν, σε σημείωμα προς τους πελάτες τους, οι στρατηγικοί αναλυτές Ιβάν Μαμαλέ και Κιάραν Ο Χάγκαν.

«Τα spread των ελληνικών ομολόγων θα συρρικνωθούν σε σχέση με αυτά των ιταλικών, αν η προέλευση των αναταράξεων είναι η Ιταλία», αναφέρουν.

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται καταληκτικά, η διαφορά των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων έναντι των ιταλικών έχει συρρικνωθεί και προστίθεται ότι το spread των 5ετών τίτλων είναι στο χαμηλότερο επίπεδο από την οικονομική κρίση.

Δείτε ακόμη: Η πτώση της τουρκικής λίρας «χτυπά» και τα ιταλικά ομόλογα