Pylones Hellas: Ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων και αύξηση τζίρου για 7η χρονιά

Pylones Hellas: Ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων και αύξηση τζίρου για 7η χρονιά

Η διαρκής αύξηση των οικονομικών μεγεθών και τα σχέδια επέκτασης στις αγορές του εξωτερικού.

 

Αύξηση τζίρου για έβδομη συνεχόμενη χρονιά και ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων κατέγραψε το 2017 η Pylones Hellas, με τα κέρδη προ φόρων της να αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών για το 2017 διαμορφώθηκε στα 6,88 εκατ. ευρώ έναντι 6,07 εκατ. ευρώ το 2016 και 4,85 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ τα κέρδη προ φόρων τριπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2016.

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους system integrators της ελληνικής αγοράς ψηφιακών τεχνολογιών που συγκαταλέγεται στις 10 μεγαλύτερες εταιρείες στο κομμάτι της πληροφορικής, ενώ εδώ και εφτά χρόνια έχει μπει δυναμικά και στον τομέα της ασφάλειας.

Βασικοί πελάτες της Pylones Hellas είναι ο ΟΤΕ, η Cosmote, η wind, η Vodafone, η cyta και η forthnet, ενώ σε ότι αφορά τις λύσεις ασφαλείας αυτές παρέχονται κυρίως σε μεγάλες τράπεζες, για λογαριασμό των οποίων η εταιρεία ασφαλίζει το web banking.

Επιπρόσθετα, στο χαρτοφυλάκιο των πελατών συγκαταλέγονται και μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες, μεταξύ των οποίων, Grecotel Aldemar, Radisson, Blue Lagune κ.α. «Συνεργαζόμαστε με 50-60 αλυσίδες ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα που είναι 5άστερα και all inclusive. Έχουμε αναλάβει ένα κομμάτι του Αστέρα (το data center) και παράλληλα  διεκδικούμε μέρος του project που αφορά την αναβάθμιση του Costa Navarino. Επίσης, στους πελάτες μας βρίσκονται τα πλοία πέντε μεγάλων εφοπλιστικών εταιρειών, για λογαριασμό των οποίων αναλαμβάνουμε είτε την συνδεσιμότητα των πλοίων, είτε την μηχανοργάνωση των κεντρικών τους γραφείων» ανέφερε ο  κ. Εμμανουήλ Νέτος, Γενικός Διευθυντής της Pylones Hellas.

Τα ξενοδοχεία χρησιμοποιούν συνολικά περισσότερα από 6.500 wireless access points της HPE-Αruba, ενώ σημαντικός αριθμός βιομηχανιών, καθώς και ναυτιλιακών και κατασκευαστικών εταιρειών αξιοποιούν εγκατεστημένες λύσεις από την Pylones με χρήση τεχνολογιών από τις HPE, Microsoft, IBM, Cisco, Forcepoint, Checkpoint, PaloAlto, Riverbed κλπ.

Ο κ. Νέτος τόνισε πως η Pylones Hellas θα συνεχίσει να βασίζεται στους τέσσερις κατασκευαστές (HP, IBM, Microsoft, F5) έτσι ώστε οι πελάτες της να νιώθουν την ασφάλεια ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της φέρουν την υπογραφή των μεγαλύτερων τεχνολογικών εταιρειών. «Στόχος μας είναι από εδώ και μπρος τα ακριβά μας προϊόντα να πηγαίνουν και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις εφαρμόζοντας τη στρατηγική του cross selling. Είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε στην ελληνική αγορά και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε» επεσήμανε και πρόσθεσε πως στα άμεσα σχέδια είναι η σύναψη συνεργασιών  με ελληνικές εταιρείες που πωλούν ήδη λύσεις στο εξωτερικό, έτσι ώστε να εξαπλωθούν πιο γρήγορα στις διεθνείς αγορές.

«Είμαστε οι παλιότεροι στον κόσμο συνεργάτες της F5, η οποία φέρνει περίπου το 50% του τζίρου και τα 2/3 των κερδών μας. Εξετάζουμε πολύ σοβαρά συνεργασία με τοπικές εταιρείες στις οποίες θα προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας» ανέφερε χαρατηριστικά.

Να σημειωθεί ότι η Pylones Hellas, η οποία φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια ενεργούς δράσης, σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία, αύξησε την τελευταία τριετία το προσωπικό της από 13 σε 25 εργαζόμενους.