Ραγδαία αύξηση στα έσοδα των βιντεοπαιχνιδιών- «Τρέμει» το Netflix

Ραγδαία αύξηση στα έσοδα των βιντεοπαιχνιδιών- «Τρέμει» το Netflix

Τα έσοδα του κλάδου προέρχονται από όλο το εύρος της βιομηχανίας, από αγορές εντός των παιχνιδιών μέχρι συνδρομές.

Τα έσοδα από βιντεοπαιχνίδια το 2018 έφτασε στο νέο υψηλό επίπεδο των 43,8 δισ. δολαρίων, αυξημένο κατά 18% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ξεπερνώντας το σύνολο των εσόδων του παγκόσμιου box office για τη βιομηχανία του κινηματογράφου, σύμφωνα με νέα δεδομένα που κυκλοφόρησαν από την Entertainment Software Association και το The NPD Group.

Πρόωρες ενδείξεις για τα έσοδα του παγκόσμιου box office που δημοσιεύτηκαν στο τέλος της περσινής χρονιάς επισήμαιναν ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων σε box office ανά τον κόσμο θα μπορούσε να φτάσει στα 41,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δεδομένα του comScore, που δημοσιεύτηκαν από το Deadline Hollywood.

Το ποσό των 43,8 δισ. δολαρίων ξεπερνά επίσης τα νούμερα των υπηρεσιών streaming, τα οποία εκτιμούνται να κυμανθούν στα περίπου 28,8 δισ. δολάρια για την συγκεκριμένη χρονιά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Multichannel News.

Τα βιντεοπαιχνίδια και το σχετικό με αυτά περιεχόμενο έχει γίνει η νέα πηγή διασκέδασης για τη νέα γενιά- και αυτό είναι κάτι που ανησυχεί τους μεγιστάνες των νέων μέσων, όπως τον Reed Hastings του Netflix. Στο πιο πρόσφατο γράμμα της εταιρείας προς τους μετόχους, το Netflix δήλωσε πως το Fortnite ήταν απείλησε περισσότερο την επιχείρησή του σε σχέση με το HBO της TimeWarner.

«Ανταγωνιζόμαστε (και χάνουμε από το) Fortnite περισσότερο σε σχέση με το HBO», δήλωσε η εταιρεία στην επιστολή της. «Όταν το YouTube έπεσε για λίγα λεπτά παγκοσμίως τον Οκτώβρη, η θέαση και οι συνδρομές μας αυξήθηκαν για αυτή την περίοδο… Υπάρχουν χιλιάδες ανταγωνιστές σε αυτή την άκρως διαιρεμένη αγορά που επιδιώκουν να διασκεδάσουν τους καταναλωτές και ελάχιστα εμπόδια εισόδου για αυτούς που διαθέτουν τα μέσα», συμπληρώνει.

Τα έσοδα του κλάδου των βιντεοπαιχνιδιών προέρχονται από όλο το εύρος της βιομηχανίας. Κονσόλες και προσωπικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα… είδαν όλα σημαντική ανάπτυξη, σύμφωνα με τον Mat Piscatella, έναν αναλυτή της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών για το The NPD Group. Σύμφωνα με την αναφορά του, εξοπλισμός και περιφερειακές συσκευές, όπως επίσης και τα έσοδα από λογισμικό αυξήθηκαν τόσο από φυσικές όσο και από ψηφιακές πωλήσεις, αλλά και από αγορές εντός των παιχνιδιών και συνδρομές.

Έσοδα αμερικανικής βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών 2018 2017 Ποσοστό ανάπτυξης
Εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένων περιφερειακών συσκευών 7,5 δισ. δολάρια 6,5 δισ. δολάρια 15%
Λογισμικό, συμπεριλαμβανομένων αγορών εντός των παιχνιδιών και συνδρομών 35,8 δισ. δολάρια 30,4 δισ. δολάρια 18%
Σύνολο 43,3 δισ. δολάρια 36,9 δισ. δολάρια 18%

Πηγή: The NPD Group, Sensor Tower