Ραντεβού Τσίπρα – Μακρόν τον Σεπτέμβριο

Ραντεβού Τσίπρα – Μακρόν τον Σεπτέμβριο

Ο Γάλλος πρόεδρος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, όπως έγινε γνωστό από μια πηγή προσκείμενη στη γαλλική προεδρία.

Το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης αυτής δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Συνεργάτες του Γάλλου Προέδρου έχουν δηλώσει ότι αφού επιστρέψει από τις διακοπές του στη νότια Γαλλία σκοπεύει να επισκεφθεί επίσης την Αυστρία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, ενώ αμέσως μετά θα υποδεχτεί στο Παρίσι τους ηγέτες της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Ήδη στις 4 Αυγούστου σε σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τη συμμετοχή των υπουργών Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη, Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου και το υφυπουργου Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα είχε συζητηθεί το επιχειρηματικό-αναπτυξιακό σκέλος εν όψει της επίσκεψης Μακρόν, αλλά και δύο ακόμη γεγονότων που στην κυβέρνηση θεωρούν πολύ σημαντικά.

Τη διεξαγωγή του Πρώτου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας στην Κέρκυρα στις 14 Σεπτεμβρίου, όπου ο κ.Τσίπρας θα συνάντηθει με τον Ιταλό ομόλογο του Πάολο Τζεντιλόνι.

Και τρίτον, την ευρωαραβική διάσκεψη στην Αθήνα, που οργανώνεται από ιδιωτικούς φορείς και στην οποία θα συμμετέχουν αξιωματούχοι,επιχειρηματίες και funds από τον αραβικό κόσμο.

Γιατί είναι σημαντική η επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα