Red Dead Redemption 2: Το νέο «αστέρι» των video games έκανε πωλήσεις 725 εκατ. δολαρίων σε τρεις μέρες

Red Dead Redemption 2: Το νέο «αστέρι» των video games έκανε πωλήσεις 725 εκατ. δολαρίων σε τρεις μέρες

Μετά το Grand Theft Auto, η Rockstar Games παρουσίασε μια ακόμη τεράστια εμπορική επιτυχία.

 

Οι δημιουργοί του πασίγνωστου Grand Theft Auto έκαναν και πάλι το θαύμα τους. Το Red Dead Redemption 2, το τελευταίο παιχνίδι της εταιρείας παραγωγής Rockstar Games, σημείωσε παγκόσμιες πωλήσεις ύψους 725 εκατ. δολαρίων μέσα στις τρεις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του.

Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι ένα μόνο παιχνίδι κατάφερε μέσα σε τόσο λίγες μέρες να κάνει περισσότερες πωλήσεις: Το Grand Theft Auto V με 1 δισ. δολάρια.

Το Red Dead Redemption 2 λαμβάνει χώρα στην αμερικανική Άγρια Δύση, και στο πρώτο του σαββατοκύριακο έσπασε μια σειρά από ρεκόρ. Ήταν το παιχνίδι με τις μεγαλύτερες προ-παραγγελίες στην πλατφόρμα του PlayStation και σημείωσε τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο δίκτυο της Sony τo πρώτo 24ωρο αλλά και τις τρεις πρώτες μέρες.

Οι πωλήσεις του RDR2 αποτελούν τεράστια παρακαταθήκη για την μητρική εταιρεία της Rockstar Games, την Take-Two Interactive Software, όσον αφορά την επερχόμενη διαδικτυακή έκδοση του παιχνιδιού που θα κυκλοφορήσει σε beta μορφή τον επόμενο μήνα.

Τα online παιχνίδια της Rockstar Games έχουν αποδειχτεί τεράστιες επιχειρηματικές επιτυχίες. Το Grand Theft Auto Online εξακολουθεί ακόμη και σήμερα, αρκετά χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία του, να ξεπερνά τις προσδοκίες των επενδυτών όσον αφορά τις πωλήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο Red Dead Redemption είχε πουλήσει 14 εκατ. αντίτυπα, ενώ το Red Dead Redemption 2 έχει στόχο τα 10-12 εκατ. αντίτυπα μέσα στο πρώτο του τετράμηνο.