Ρεκόρ κερδών άνω του 1 δισ. δολαρίων για την Turkish Airlines στο εννιάμηνο

Ρεκόρ κερδών άνω του 1 δισ. δολαρίων για την Turkish Airlines στο εννιάμηνο
Photo:

Ο τουρκικός αερομεταφορέας κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τα έσοδα από την κίνηση επιβατών και εμπορευματικού φορτίου.

 

Ρεκόρ κερδών από τις κύριες δραστηριότητες, αξίας άνω του 1 δισ. δολ. για τους εννέα πρώτους μήνες του χρόνου, σημείωσε η αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης και των εσόδων ανά μονάδα, παρουσίασε κέρδη από τις κύριες δραστηριότητες, ύψους 1,149 δισ. δολ. στο 9μηνο του 2018, παρά τις αυξανόμενες τιμές των καυσίμων.

Ο τουρκικός αερομεταφορέας κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τα έσοδα από την κίνηση επιβατών και εμπορευματικού φορτίου, πετυχαίνοντας συνολικά έσοδα περίπου 4 δισ. δολ. κατά το γ’ τρίμηνο του έτους.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις στο 9μηνο του έτους αυξήθηκαν κατά 20%, σε 9,9 δισ. δολ., σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017.

Παράλληλα, κατάφερε να αυξήσει τα καθαρά κέρδη της κατά 3 φορές στο 9μηνο ολοκληρώνοντας την περίοδο αυτή με καθαρό κέρδος αξίας 755 εκατ. δολαρίων.

Κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2018, το EBITDAR (κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και ενοικίων), που χρησιμοποιείται ως δείκτης παραγωγής ρευστότητας αυξήθηκε κατά 16% στα 2,8 δισ., με περιθώριο EBITDAR κατά 28%.

Αναφορικά με τα στοιχεία κίνησης, κατά το εξεταζόμενο 9μηνο, ο συνολικός δείκτης πληρότητας αυξήθηκε στο 82%. Κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, η τάση αύξησης του συνολικού αριθμού των επιβατών, της χωρητικότητας (διαθέσιμες θέσεις ανα χιλιόμετρο) και της ζήτησης (έσοδα ανά χιλιόμετρο) ήταν 12%, 6% και 10,3% αντίστοιχα σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η Turkish Airlines μετέφερε περίπου 58 εκατομμύρια επιβάτες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η Turkish Cargo μετέφερε πάνω από 1 εκατ. τόνους εμπορευματικού φορτίου, με αύξηση 25% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ τα έσοδα από τα εμπορευματικά φορτία αυξήθηκαν κατά 29%, φτάνοντας το 1,2 δισ. δολάρια.