Ρεκόρ πωλήσεων για το Playstation4

Ρεκόρ πωλήσεων για το Playstation4

Περισσότερα από 4,2 εκατομμύρια κονσόλες έχει ήδη πουλήσει η Sony από την ημέρα κυκλοφορίας του PS4.

Συνηθίζεται με την κυκλοφορία κάθε νέας έκδοσης του Playstation να επικρατεί άκρατος ενθουσιασμός, όμως φαίνεται πως για τη νέα κονσόλα PS4 οι απανταχού οπαδοί του gaming  ξεπέρασαν και τον εαυτό τους. Έτσι η Sony ανακοίνωσε σήμερα πως από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της τον περασμένο Νοέμβριο, η κονσόλα παιχνιδιών Playstation 4 έχει πουλήσει περισσότερα από 4,2 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Με αυτά τα αριθμητικά στοιχεία των πωλήσεων , η Sony βρίσκεται μπροστά στον ανταγωνισμό από τη βασική αντίπαλο της Microsoft, η οποία λάνσαρε τη δική της κονσόλα Xbox One σχεδόν ταυτόχρονα.

Διαβάστε ακόμη: Οι νέες Sony BRAVIA κάνουν τη διαφορά

Σε ανακοίνωσή της η Sony ανέφερε ότι έως τις 28 Δεκεμβρίου οι πωλήσεις του PS4 είχαν ξεπεράσει τα 4,2 εκατομμύρια και ελπίζει να φθάσει τα 5 εκατομμύρια πωλήσεις στο τέλος του Μαρτίου σε όλο τον κόσμο.

«Ο στόχος είναι σίγουρα πολύ κοντά και οι πωλήσεις συνεχίζουν να αυξάνονται δυναμικά. Σίγουρα θα επιτευχθεί ο στόχος σύντομα», δήλωσε ο Φιλίπ Καρντόν, Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Computer Entertainment. Η ιαπωνική ομάδα ανακοίνωσε επίσης ότι έχει σχεδόν διπλασιαστεί ( αύξηση +90 % ) ο αριθμός των συνδρομητών της ηλεκτρονικής υπηρεσία του PS μέσω της οποίας παίζεται online το PS4. «Τουλάχιστον το ήμισυ των κατόχων του PS4 είναι συνδρομητής στο PS + », εξήγησε ο Καρντόν.

Μόλις τη Δευτέρα η Microsoft είχε γνωστοποιήσει τι δικές της πωλήσεις για το Xbox One, αναφέροντας ότι είχαν δοθεί τρία εκατομμύρια από τις 22 Νομεβρίου, ημερομηνία της επίσημης κυκλοφορίας της κονσόλας.

Διαβάστε ακόμη: Ανατομία ενός PlayStation 4