ReMap KM: Η Αθήνα στο επίκεντρο

ReMap KM: Η Αθήνα στο επίκεντρο

Το μεγάλο εικαστικό γεγονός ετοιμάζεται να γεμίσει με τέχνη το κέντρο της πόλης.

Από την Τέτα Καραμπίνη

Έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, ήρθε η στιγμή για το ραντεβού των εικαστικών από κάθε μεριά του πλανήτη. Η περιοχή του ιστορικού κέντρου θα γίνει ο χώρος συνάντησης νέων αλλά και καταξιωμένων καλλιτεχνών, μη-κερδοσκοπικών οργανισμών, γκαλερί και ανεξάρτητων ομάδων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία, Γαλλία), τη Νέα Υόρκη και την Τουρκία θα συνεργαστούν σε περισσότερες από 60 εκθέσεις, ανεξάρτητα projects και ειδικές εκδηλώσεις.

Το ReMap είναι μια διεθνής πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης, η οποία πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια και διοργανώνεται από το μη-κερδοσκοπικό φορέα ReMap KM. Φέτος, ανοίγει για 4η φορά τις πύλες του και υπόσχεται ένα μοναδικό εικαστικό αποτέλεσμα.

Μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενηθεί περισσότερα από 400 ονόματα καλλιτεχνών, κάποια εκ των οποίων έχουν πρωταγωνιστήσει στα μεγαλύτερα εικαστικά γεγονότα όπως στη Μπιενάλε της Βενετίας, στο Palais de Tokyo και στην Kunsthalle της Ζυρίχης.

Διαβάστε ακόμη: Η καρδιά της ελληνικής τέχνης χτυπά στην Γερμανία

Στόχος της τέταρτης διοργάνωσης είναι η δημιουργία μιας αναδρομικής “βόλτας” στο αστικό κέντρο της πόλης, στην καθημερινότητα, στα προβλήματα της κρίσης αλλά και στην αληθινή ζωή της πόλης των Αθηνών.

Το ReMap4 μέσω των εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, των διαλέξεων και των προγραμμάτων έχει θέσει ως στόχο την ανάδειξη της Αθήνας ως κέντρο πολιτισμού στον παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη.

Στα ηχηρά ονόματα της φετινής διοργάνωσης ανήκουν εκείνα της γκαλερί Gagosian, της Νεουορκέζικης Maccarone και της Μιλανέζικης Franco Noero, οι οποίες έχουν στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω τους.

Από τις ανεξάρτητες συμμετοχές έχουμε ήδη ξεχωρίσει τις εκθέσεις “All masters at the swing door”, “HomeStreetHome” και “Nostalgia Nevrosa”.

To ReMap4 θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013 στην περιοχή του Κεραμικού- Μεταξουργείου, καλύπτοντας 88 οικοδομικά τετράγωνα σε 24 διαφορετικούς χώρους.