Ρεν: «Ας αφήσουμε την τρόικα να κάνει τη δουλειά της»

Ρεν: «Ας αφήσουμε την τρόικα να κάνει τη δουλειά της»

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ τρόικας κι ελληνικής κυβέρνησης εμφανίσθηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών.

Υπομονή και ψυχραιμία συνέστησε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν, που εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές Αρχές, για το ύψος του δημοσιονομικού κενού το 2013 και την κάλυψη των δημοσιονομικών στόχων.

«Η αξιολόγηση της τρόικας ξεκίνησε μόλις σήμερα. Ας τους αφήσουμε περιθώριο να εργαστούν. Γνωρίζουμε από το παρελθόν ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, όταν αφορούν δημοσιονομικά ζητήματα ή διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δεν είναι ποτέ εύκολες, αλλά θεωρώ ότι αυτήν τη φορά δεν είναι πιο δύσκολες από ό,τι συνήθως. Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε ικανοποιητική λύση, όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό και τους δημοσιονομικούς στόχους», δήλωσε ο κ. Ρεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου παρουσίασε τις οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν.

Διαβάστε ακόμη: Κομισιόν για Ελλάδα: Ανεργία στο 26% και οριακή ανάπτυξη το 2014

Ο επίτροπος Οικονομίας επισήμανε ότι τόσο οι εαρινές όσο και οι φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2013, προβλέπουν ότι ο στόχος της Ελλάδας για πρωτογενές πλεόνασμα θα επιτευχθεί.

Ακόμη, δήλωσε πως θεωρεί ότι τα δημοσιονομικά κενά το 2014 και το 2015 θα καλυφθούν με μέτρα που θα συγχωνευθούν στην εν εξελίξει αξιολόγηση. «Ας αφήσουμε τους εκπροσώπους της τρόικας και τις ελληνικές Αρχές να εργασθούν και είμαι βέβαιος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα καλύπτει τους στόχους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Διαβάστε ακόμη: Ξεκινάει η «μάχη» με την τρόικα (upd)