Reporter: Η εφαρμογή που καταγράφει τη ζωή σου

Reporter: Η εφαρμογή που καταγράφει τη ζωή σου

Εσείς εισάγετε πληροφορίες της καθημερινότητάς σας και το app τις εμφανίζει με εντυπωσιακά infographics.

Πόσες ώρες περάσατε μόνος σας μέσα στην ημέρα; Πόσους και ποιους φίλους συναντήσατε; Πόσο διάστημα περάσατε «χαζεύοντας» στο Facebook; Μήπως βγαίνετε ελάχιστα από το σπίτι; Στοιχεία που πιθανόν μας φαίνονται ασήμαντα, αλλά παίζουν σημαντικό ρόλο και ο ευκολότερος τρόπος να τα μετρήσουμε και να βγάλουμε συμπεράσματα είναι το Reporter App.

Το Reporter είναι δημιουργία του Nicholas Felton, ο οποίος έχει σχεδιάσει τη λειτουργία Timeline στο Facebook. Η ιδέα είναι πως πολλές φορές μέσα στην ημέρα εισάγετε στην εφαρμογή πληροφορίες όπως πού βρίσκεστε, με ποιον είστε, τι φάγατε, τι ήπιατε, πώς είναι η διάθεσή σας κ.ά., και εκείνο παρουσιάζει την πληροφορία σε εύκολα να διαβαστούν διαγράμματα και infographics που σας βοηθούν να ποσοτικοποιήσετε τις δραστηριότητες και τις κοινωνικές επαφές της καθημερινότητάς σας.

Πόσο χρόνο σπαταλήσατε στο Facebook;

Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα ερευνητικό εργαλείο που αντικείμενο έχει μόνο εσάς. Η πληροφορία αποθηκεύεται αποκλειστικά στη συσκευή -οι δημιουργοί τονίζουν πως δεν υπάρχει κανένας server και πως τα στοιχεία σας ποτέ δεν είναι προσβάσιμα από τρίτους- και σχηματίζει, τελικά, ένα πλήρες πορτρέτο του εαυτού σας, όπως θα το έβλεπε ένας εξωτερικός παρατηρητής.

Έξι φορές την ημέρα η εφαρμογή σας ρωτά πράγματα όπως «πόσους καφέδες ήπιες σήμερα;» ή «με ποιον είσαι τώρα;», αλλά ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να προσθέσει τις δικές του ερωτήσεις ή να αποκλείσει άλλες.

Ο δημιουργός του δηλώνει πως δεν έχει ιδέα αν θα ανταποκριθεί ο κόσμος και πόσο. Δεν ξέρει καν αν υπάρχει η σχετική αγορά. Για να το διαπιστώσει, την διαθέτει προς 4 δολάρια στο iTunes και στο App Store.

Διαβάστε επίσης: Γράψτε τα ψώνια σας στο κινητό