Reuters: Γιατί ο Τσίπρας είναι αποφασισμένος να λύσει το Σκοπιανό

Reuters: Γιατί ο Τσίπρας είναι αποφασισμένος να λύσει το Σκοπιανό

Το πρακτορείο αναφέρεται στους λόγους που ο πρωθυπουργός παίρνει τώρα αυτό το «ρίσκο».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας παίρνει ένα ρίσκο επιχειρώντας να λύσει μία διένεξη δεκαετιών για το όνομα της… γείτονος χώρας πΓΔΜ, που ίσως λειτουργήσει εις βάρος του» στην προσπάθεια επανεκλογής, γράφει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters.  Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να το λύσει», όπως δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα του να επιλύσει το Σκοπιανό.

Όπως γράφει το Reuters, ο 43χρονος πρωθυπουργός, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια το καλοκαίρι, επιχειρεί να επιτύχει – μέσω προσωπικών προσπαθειών – αυτό που οι προκάτοχοι του δεν μπόρεσαν.

Η Αθήνα έχει θέσει βέτο στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» και είναι πολλές οι ελληνικές κυβερνήσεις που έχουν μπλοκάρει την προσπάθεια της πΓΔΜ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τον Φεβρουάριο, χιλιάδες Έλληνες βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας σχετικά με το ζήτημα, στην μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει σημειωθεί ακόμη και σε σύγκριση με τη μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει διοργανωθεί για τα επίπονα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί από τον Τσίπρα, υπό την πίεση των δανειστών της Ελλάδας».

«Αν υπάρξει συμφωνία θα είναι ένα μπόνους. Θα πει ‘’σας έβγαλα από το πρόγραμμα, επέλυσα το Σκοπιανό’’. Με αυτόν τον τρόπο ίσως κάνει τους άλλους να χάσουν», είπε αξιωματούχος του ΣΥΡΙΖΑ στο Reuters, υπό την προϋπόθεση να διατηρηθεί η ανωνυμία του…