Reuters: Η Alibaba αναζητεί νέο δάνειο ύψους 5 δισ. δολαρίων

Reuters: Η Alibaba αναζητεί νέο δάνειο ύψους 5 δισ. δολαρίων
epa05473376 (FILE) A file photo dated 22 October 2007 shows a man walking past an Alibaba.com Ltd. advertising billboard in Hong Kong, China. Alibaba Group Holding Limited on 11 August 2016 announced its financial results for the quarter ended 30 June 2016, saying 'Alibaba Group had an outstanding quarter with a 59 per cent revenue growth for the company overall and a 49 per cent revenue growth of their China retail marketplaces'. EPA/YM Photo:

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κινεζική εταιρεία αναζητά χρηματοδότηση μετά την αύξηση του ανταγωνισμού.

Σε συζητήσεις με τράπεζες για την εξασφάλιση ενός νέου δανείου ύψους 5 δισ. ευρώ βρίσκεται η Alibaba, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Συγκεκριμένα, η κινεζική εταιρεία αναζητά να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες της κυρίως με δάνειο πενταετούς διάρκειας και αποπληρωμής του μετά τη λήξη του.

Τα χρήματα αυτά θα ξοδευτούν για εσωτερικές εταιρικές υποχρεώσεις αλλά και για να αντιμετωπίσει τον έντονο ανταγωνισμό της Tencent Holdings, η οποία βρίσκεται στη διαδικασία σύναψης δανείου ύψους 2 δισ. δολαρίων για την αναχρηματοδότηση του χρέους της.

Και οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε μια διαρκή κούρσα ανταγωνισμού στο εξωτερικό αλλά και εντός της Κίνας, με την Alibaba να θέλει να μεγαλώσει τις δραστηριότητες της και στο cloud computing, τα big data, και τα logistics.