Reuters: Η γερμανική βουλή καλεί τον Ντράγκι να λογοδοτήσει για τα επιτόκια

Reuters: Η γερμανική βουλή καλεί τον Ντράγκι να λογοδοτήσει για τα επιτόκια
epa02992196 German Chancellor Angela Merkel (L) and Italian Mario Draghi, new President of the European Central Bank (R) attend the second day of G20 summit, in Cannes, France, 04 November 2011. The G20 leaders are in Cannes to discuss the world economic outlook, trade, currency issues and world governance. EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Στα άκρα φαίνεται να οδεύει η σχέση του κεντρικού τραπεζίτη και της γερμανικής πολιτικής ηγεσίας.

Για πρόθεση της γερμανικής βουλής να καλέσει τον επικεφαλής της ΕΚΤ να λογοδοτήσει για την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων και του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, κάνει λόγο δημοσίευμα του πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πληροφορίες εντός της γερμανικής πολιτικής ηγεσίας.

Η συγκεκριμένη κλήση αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά τις θερινές διακοπές, και πιο συγκεκριμένα στις 5 Σεπτεμβρίου, αναφέρει το Reuters, με τον Ντράγκι να συναντάται πιθανότατα με τα μέλη των επιτροπών για τα θέματα που αφορούν την ΕΕ, τον προϋπολογισμό και την οικονομία.

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ δεν σχολίασε ακόμη την πληροφορία.

Εν τω μεταξύ, το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό με την Άνγκελα Μέρκελ ζητά άμεση συνάντηση με τον Ντράγκι ούτως ώστε να λυθεί η όποια παρεξήγηση σχετικά με την επιθυμία της Γερμανίας να παραβιάσει της ανεξαρτησία της ΕΚΤ.

«Το SPD επιμένει ότι πρέπει να συναντηθούμε άμεσα με τον Μάριο Ντράγκι», δήλωσε ο Άξελ Σέφερ, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των σοσιαλδημοκρατών. «Η εντύπωση ότι η Γερμανία θέλει να υπονομεύσει την ανεξαρτησία της ΕΚΤ πρέπει να σταματήσει», συμπλήρωσε.

Η κριτική στην πολιτική χαμηλών επιτοκίων της ΕΚΤ βρίσκεται στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών, καθώς πλήττονται μια σειρά από θεσμούς και ιδιώτες όπως τα ασφαλιστικά ταμεία, οι αποταμιευτές και οι τράπεζες.