Reuters: Πώς ο Τσίπρας έχασε τη νεολαία

Reuters: Πώς ο Τσίπρας έχασε τη νεολαία

«Οι εσωτερικές αναταράξεις στη Νεολαία του κόμματος άρχισαν να διαφαίνονται αμέσως μετά το δημοψήφισμα», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Για τη «χαμένη γενιά» το ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο το πρακτορείο Reuters σε δημοσίευμά του. «Μέσα σε επτά μήνες ως πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε πίσω τις προεκλογικές υποσχέσεις του να σταματήσει τη λιτότητα. Αυτό είχε άμεσο αντίκτυπο στη νεολαία του κόμματος. «Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ είναι σχεδόν τελειωμένη. Ελάχιστοι έχουν μείνει πίσω», είπε ένα από τα μέλη που αποχώρησαν», αναφέρει το ρεπορτάζ και προσέθεσε:

«Μελετώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων, διαπιστώνει κανείς πως ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μεγάλο μέρος από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων που βρίσκονται μεταξύ 18-44. Είναι αυτή η ηλικιακή ομάδα που αποτέλεσε τη ραχοκοκαλιά του κόμματος στο δρόμο προς την εξουσία, τον προηγούμενο Ιανουάριο».

Παράλληλα, το δημοσίευμα του Reuters υπογραμμίζει: «Τα βασικά μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο αποχώρησαν, αλλά έκαναν λόγο για χρεοκοπία του κόμματος, ενώ επισήμαναν το προφανές: ότι δεν θα το στηρίξουν στην προεκλογική εκστρατεία του. Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη αλλαγή όταν μιλάμε για ένα κόμμα που τον Ιανουάριο υποσχέθηκε περισσότερες δουλειές και πολιτικές που θα σταματήσουν τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Στην προηγούμενη προεκλογική εκστρατεία, η Νεολαία του κόμματος όχι μόνο δεν έπαιξε διακοσμητικό ρόλο, αλλά μετείχε ενεργά και ουσιαστικά, διοργανώνοντας ομιλίες, φεστιβάλ και δίνοντας χρώμα στη μάχη του ΣΥΡΙΖΑ για να έρθει στην εξουσία».