«Σφραγίστηκε» η συμφωνία για τα Κρατικά Λαχεία

«Σφραγίστηκε» η συμφωνία για τα Κρατικά Λαχεία

Ανοίγει ο δρόμος για την πώληση της συμμετοχής του ελληνικού κράτους στον ΟΠΑΠ. 

Υπεγράφη, από το ΤΑΙΠΕΔ και την εταιρία «Ελληνικά Λαχεία ΑΕ», η σύμβαση παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προώθησης και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων για χρονική περίοδο 12 ετών. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, τα συνολικά οικονομικά ανταλλάγματα για το Δημόσιο θα ανέλθουν (για τη 12ετία) σε τουλάχιστον 770 εκατ. ευρώ. Σε αυτά, συμπεριλαμβάνονται η εφάπαξ καταβολή 190 εκατ. ευρώ σε μετρητά, και ελάχιστα εγγυημένα έσοδα για το Δημόσιο ύψους 580 εκατ. ευρώ (για τη 12ετία).

Συγκεκριμένα στην κοινοπραξία μετέχουν με 67% ο ΟΠΑΠ, με 16,5% η Intralot και με 16,5% η Scientific Games. H κοινοπραξία είχε οριστεί προσωρινός ανάδοχος το Δεκέμβριο του 2012.

«Η Emma Delta δεν κάνει πίσω για τον ΟΠΑΠ»

Η κοινοπραξία θα καταβάλει άμεσα το 20% (38 εκατ. ευρώ) και τα υπόλοιπα 152 εκατ. ευρώ μετά την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης από τη Βουλή.

H σύμβαση θα πρέπει πλέον να κυρωθεί από τη Βουλή και να εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για την πώληση της συμμετοχής του ελληνικού κράτους στον ΟΠΑΠ, η οποία και ανέρχεται στο 33%.