Ρεβέκκα Πιτσίκα: Θέλουμε τα καλύτερα και ικανότερα ταλέντα στη ΝΔ

Ρεβέκκα Πιτσίκα: Θέλουμε τα καλύτερα και ικανότερα ταλέντα στη ΝΔ

Ποιος ο ρόλος του μητρώου στελεχών που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Η σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ για θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού χαρακτηρίζει το «Μητρώο πολιτικών στελεχών», που παρουσίασε πρόσφατα ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ως «το άνοιγμα της ΝΔ στην κοινωνία». Σημειώνει μάλιστα ότι μέσα από μια «δομημένη διαδικασία προσέλκυσης, επιλογής, επιμόρφωσης, αξιοποίησης και αξιολόγησης που δίνει την ευκαιρία σε αυτούς που ξέρουμε ότι υπάρχουν αλλά δεν γνωρίζουμε να έρθουν κοντά στην Νέα Δημοκρατία», πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «να σπάσουμε το φράγμα μεταξύ πολιτικής και πολιτών».

Η Ρεβέκκα Πιτσίκα ξεκαθαρίζει πάντως ότι η διαδικασία αυτή θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων καθώς δεν θα είναι η μοναδική, τονίζοντας παράλληλα ότι «η τελική απόφαση για την διαμόρφωση των ψηφοδελτίων ανήκει προφανώς στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας – όπως και τελικά η ευθύνη για την επιλογή των στελεχών ενός οργανισμού ανήκει στον ηγέτη του».

Η κ. Πιτσίκα αναφερόμενη στα υπάρχοντα στελέχη της ΝΔ υπογραμμίζει ότι «έχουν ξεχωριστή θέση στη ΝΔ», επισημαίνοντας ωστόσο ότι «πρέπει όμως η προσφορά του καθενός να αποτιμάται διαρκώς με αντικειμενικά κριτήρια» καθώς «η μέτρηση είναι αυτή που μας κάνει καλύτερους, είναι το εργαλείο που μας βοηθάει να βελτιωνόμαστε για να πετύχουμε τους στόχους μας, για να είμαστε και πάλι μια χώρα με ανταγωνιστική οικονομία».

Η ίδια με την 20ετή εμπειρία της στη διοίκηση επιχειρήσεων και στην ανάπτυξη ανθρώπινων πόρων (σε πολυεθνικές και τράπεζες) υποστηρίζει ότι η επιλογή, η διαχείριση και η αξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού υπακούει στα ίδια κριτήρια, είτε πρόκειται για μια επιχείρηση, είτε για κόμμα, όπως στην περίπτωση της ΝΔ που για πρώτη φορά στην Ελλάδα εφαρμόζει ένα τέτοιο σχεδιασμό για πολιτικό οργανισμό.

Η κ. Πιτσίκα, η οποία έχει ιδρύσει και είναι μέχρι σήμερα γενική διευθύντρια της εταιρείας Στρατηγικών Λύσεων Ανθρώπινου Δυναμικού, «People for Business», δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιμονή στο αποτέλεσμα και σ’ αυτό το πλαίσιο δηλώνει ότι με αυτό το μοντέλο λειτουργίας στόχος της οδού Πειραιώς είναι «να δεσμεύσουμε τους καλύτερους αυτής της χώρας στο όραμα της ΝΔ», καθώς «στην κατάσταση που βρισκόμαστε η αξιοποίηση των άξιων και ικανών είναι προϋπόθεση υλοποίησης του έργου της εξόδου από την κρίση και της ανάπτυξης της χώρας». Δεν παραλείπει να επισημάνει ότι στη ΝΔ «υπάρχει χώρος για κάθε άξιο Έλληνα που θέλει να αξιοποιήσει τα ταλέντα που έχει και να γίνει μέρος αυτής της προσπάθειας».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο news247.gr