RG Bootcamp17: Ψάχνοντας ανήσυχους επιχειρηματίες

RG Bootcamp17: Ψάχνοντας ανήσυχους επιχειρηματίες

Το πρόγραμμα καλεί νέους με επιχειρηματικές ανησυχίες να δημιουργήσουν διεθνείς επιχειρηματικές ομάδες στην Ελλάδα.

Το RG Bootcamp17 του Reload Greece απευθύνεται σε νέες και νέους που έχουν κάποια επιχειρηματική ιδέα σε πρώιμο στάδιο και αναζητούν κατάρτιση, υποστήριξη από κορυφαίους διεθνείς επαγγελματίες και συνεργασίες με άλλους νέους από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, για να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα της επιχειρηματικής τους δράσης.

Το RG Bootcamp17 φέρνει κοντά κατόχους ιδεών και ταλαντούχους ανθρώπους που θέλουν να συνεισφέρουν στις ιδέες των άλλων για να τις προωθήσουν και να τις εξελίξουν σε νεοφυείς επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα έχει στόχο να δημιουργήσει διεθνείς ομάδες και να προωθήσει τις συνεργασίες ανάμεσα σε συμμετέχοντες από διαφορετικές χώρες. Το RG Bootcamp17 διοργανώνεται στην Αθήνα σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece από τις 2 έως τις 8 Οκτωβρίου 2017.

Συνδέοντας το νεανικό επιχειρηματικό ταλέντο από την Ελλάδα με συμμετέχοντες από το εξωτερικό, το RG Bootcamp17 θα βοηθήσει να εξελιχθούν οι ιδέες και να διαπιστωθεί η βιωσιμότητα τους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρακτικά και διαδραστικά σεμινάρια από επαγγελματίες υψηλού επιπέδου, εκπαιδευτικούς, καθώς και παρουσιάσεις από νέους επιτυχημένους επιχειρηματίες από διάφορες χώρες.

Οι συμμετέχοντες, αφού χωριστούν σε ομάδες, θα μάθουν πώς να αναπτύξουν ιδέες πρώιμου σταδίου, να δουλέψουν με τα νέα μέλη στην ομάδα τους, να καθορίσουν την προστιθέμενη αξία τους, να αναπτύξουν ένα βιώσιμο οικονομικό μοντέλο, να ξεκινήσουν μια νεοφυή επιχείρηση και να παρουσιάσουν την ιδέα τους μπροστά σε μια ομάδα κριτών. Το RG Bootcamp17 είναι εντατικό και διασκεδαστικό παρέχοντας παράλληλα έμπνευση, υποστήριξη και μια ‘διεθνή νότα’ στους συμμετέχοντες.

Mentoring & Έπαθλα

Οι διεθνείς επαγγελματίες και μέντορες του RG Bootcamp έχουν σημαντική εμπειρία σε κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα και παγκόσμιες εταιρείες FTSE 100. Προέρχονται από χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Ελβετία. Την τελευταία μέρα του προγράμματος, οι ομάδες θα παρουσιάσουν στους κριτές μας προκειμένου να κερδίσουν βραβεία, τα οποία θα ενισχύσουν την εκπαίδευση και τη συνεργασία μεταξύ τους. Τα βραβεία περιλαμβάνουν Business Coaching για τη νικήτρια ομάδα, δύο υποτροφίες 50% για μεταπτυχιακά από το ALBA Graduate Business School και άλλα βραβεία που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη της ιδέας.

Το Reload Greece συνδέεται με ελληνικές φιλανθρωπικές οργανώσεις για την παροχή υποτροφιών σε ευάλωτους ομάδες νέων από την στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, οι νέοι από το ’Δεσμός για τους Νέους’ θα ενταχθούν στο πρόγραμμα με υποτροφία. Ο ΔΕΣΜΟΣ είναι ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που ασχολείται με την ανθρωπιστική κρίση που πλήττει την Ελλάδα.