Ρώσοι και Σύροι συναντώνται την Δευτέρα ενόψει «Γενεύης 2»

Ρώσοι και Σύροι συναντώνται την Δευτέρα ενόψει «Γενεύης 2»

Η διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη αναμένεται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο.

Μια αντιπροσωπεία της συριακής κυβέρνησης θα συναντηθεί τη Δευτέρα στη Μόσχα με Ρώσους αξιωματούχους για να συζητήσουν τις προετοιμασίες για τη διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη Γενεύη 2, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax και μια συριακή κυβερνητική πηγή.

Σύμφωνα με τη συριακή πηγή η αντιπροσωπεία θα αποτελείται από την Μπουτάινα Σαάμπαν, σύμβουλο του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, τον υφυπουργό Εξωτερικών Φάισαλ Μόκνταντ και τον αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέμα στο υπουργείο Εξωτερικών Άχμαντ Άρνους.

«Η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με Ρώσους αξιωματούχους για να οριστικοποιήσουν τις λεπτομέρειες της ειρηνευτικής συνόδου που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Γενεύη», επισήμανε η πηγή.

Διαβάστε ακόμη: Παύση της πυρηνικής επέκτασης του Ιράν

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει αρνηθεί να σχολιάσει το θέμα.

Η συριακή εφημερίδα αλ Ουάταν που πρόσκειται στον Άσαντ ανέφερε σε χθεσινό της δημοσίευμα ότι η Γενεύη 2, μια σύνοδος για τη συριακή κρίση που έχει αναβληθεί επανειλημμένα, αναμένεται να ξεκινήσει στις 12 Δεκεμβρίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε χθες Πέμπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σύρο ομόλογό του, στη διάρκεια της οποία συνεχάρη την ετοιμότητα του Άσαντ να στείλει μια αντιπροσωπεία στη διεθνή σύνοδο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πούτιν, αυτή ήταν η πρώτη συνομιλία που είχαν οι δύο ηγέτες τα τελευταία δύο χρόνια.