Ρότζερ Γουότερς: Μετά τον Τραμπ το “The Wall” είναι πιο επίκαιρο από ποτέ

Ρότζερ Γουότερς: Μετά τον Τραμπ το “The Wall” είναι πιο επίκαιρο από ποτέ
epa04388784 English musician and director Roger Waters arrives for the screening of 'Rogers Waters The Wall ' during the 39th annual Toronto International Film Festival (TIFF), in Toronto, Canada, 06 September 2014. The festival runs from 04 to 14 September. EPA/WARREN TODA

Δεν έκρυψε τα λόγια του ο θρυλικός μουσικός των Pink Floyd.

Ο συνιδρυτής του συγκροτήματος Pink Floyd, ο Ρότζερ Γουότερς, δήλωσε  ότι το δημοφιλές άλμπουμ “The Wall” είναι αυτή τη στιγμή πιο επίκαιρο από ποτέ με τον Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία, κατά την παρουσίαση στο Λονδίνο μιας μεγάλης αναδρομικής έκθεσης αφιερωμένης στο θρυλικό συγκρότημα.

Ο Βρετανός μουσικός, σε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση με αφορμή την έκθεση “Pink Floyd, Their Mortal Remains“, που αναμένεται να διαρκέσει από την 13η Μαΐου έως την 1η Οκτωβρίου του 2017 στο Μουσείο Βικτόρια και Άλμπερτ του Λονδίνου.

Από τους δριμύτερους επικριτές του νέου προέδρου των ΗΠΑ, ο Ρότζερ Γουότερς, ο οποίος είχε αποκαλέσει τον Τραμπ «γουρούνι» σε μια συναυλία στο Μεξικό τον Οκτώβριο, εκμεταλλεύτηκε την περίσταση για να καταγγείλει εκ νέου τον «επιθετικό» χαρακτήρα της πολιτικής του.

Το άλμπουμ “The Wall” είναι «πιο επίκαιρο από ποτέ σήμερα με τον Τραμπ, με όλες αυτές τις διακηρύξεις (του) για τα τείχη που θα οικοδομήσει, το μόνο που επιδιώκει είναι να διχάσει στο μέγιστο τους πολίτες βάσει της φυλής και της θρησκείας τους», υπογράμμισε.

Ο διάσημος καλλιτέχνης δήλωσε ότι είναι «έτοιμος» να εξετάσει το ενδεχόμενο να ερμηνεύσει εκ νέου το “The Wall” σε μια συναυλία στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ, εκεί όπου ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να χτίσει το τείχος.

«Όμως προτού αυτό γίνει πρέπει καταρχάς να υπάρξει η αφύπνιση» εναντίον «αυτών των πολιτικών της σκληρής δεξιάς» συμπλήρωσε ο Γουότερς, ο οποίος διαμένει στις ΗΠΑ.

«Οι υπόνομοι έχουν ξεχειλίσει από άπληστους και ισχυρούς άνδρες τη στιγμή που σας μιλάω» υπογράμμισε ο 73χρονος ενώπιον των δημοσιογράφων.

Στο πλευρό του βρισκόταν ο ντράμερ Νικ Μέισον για να παρουσιάσουν την έκθεση η οποία, 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους σινγκλ, υπόσχεται ένα «καθηλωτικό, πολυαισθητηριακό και θεατρικό ταξίδι στο σύμπαν των Pink Floyd» μέσα από περίπου 350 εκθέματα, ένα σόου με λέιζερ και αποσπάσματα συναυλιών.

Μεταξύ των εκθεμάτων βρίσκεται το ραβδί με το οποίο ο διευθυντής της σχολής του Γουότερς στο Κέιμπριτζ τιμωρούσε τους μαθητές και το οποίο ενέπνευσε τον αυστηρό δάσκαλο στο “The Wall”.

Οι Pink Floyd, το συγκρότημα που δημιούργησαν το 1965 τέσσερις φοιτητές στο Κέιμπριτζ, έχουν πουλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια άλμπουμ σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ αυτών των “The Wall”, που κυκλοφόρησε το 1979.