Ρούχα που μας κάνουν… αόρατους!

Ρούχα που μας κάνουν… αόρατους!

Ο Νεουορκέζος καλλιτέχνης Adam Harvey, επιχειρεί να δώσει την ενδυματολογική απάντηση στα κατασκοπευτικά drones - Δείτε το βίντεο.

Πηγή: Adam Harvey/ahprojects.com

Τα μέσα παρακολούθησης έχουν εξελιχθεί επικίνδυνα τα τελευταία χρόνια. Drones πετούν στον ουρανό και σκανάρουν ότι κινείται. Ο Adam Harvey προφανώς είναι ένας άνθρωπος που εκτιμά, πάνω απ’ όλα, την ιδιωτικότητα των στιγμών του και την προσωπική του (και μας) ελευθερία.

Ο 31χρονος καλλιτέχνης που ζει κι εργάζεται στη Νέα Υόρκη είναι πολύ καχύποπτος. Καχύποπτος σε ότι αφορά τα στρατιωτικά τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια που εξυπηρετούν σαν εργαλεία παρακολούθησης. Επανδρωμένα με κάμερες θερμικής απεικόνισης μπορούν να ζουμάρουν στη θερμική ταυτότητα ενός προσώπου, να κλειδώσουν πάνω της και να την παρακολουθούν συνέχεια. «Είναι πολύ παρεμβατική αυτή η τεχνολογία, ήθελα να βρω κάτι να με προστατεύει από αυτήν», είπε ο Harvey στην εφημερίδα The Daily Beast.

Διαβάστε ακόμη: Η Victoria’s secret συναντά την τρισδιάστατη εκτύπωση

Και το βρήκε χρησιμοποιώντας σαν μέσο τη μόδα. Σε συνεργασία με την σχεδιάστρια Johanna Bloofield, δημιούργησαν μια σειρά ρούχων με την ονομασία «Stealth Wear». Τα ρούχα της σειράς αυτής προστατεύουν από τις κάμερες θερμικής παρακολούθησης των drones κάνοντας πρακτικά όποιον τα φοράει αόρατο!

Τα ρούχα είναι φτιαγμένα από ένα ελαφρύ, ευλύγιστο μεταλλικό ύφασμα (είναι και πολύ της μόδας, να προσθέσουμε εδώ αυτά τα υφάσματα) που χρησιμοποιεί ίνες για να ανακλάσει τη θερμότητα και να κρύψει τη θερμική ταυτότητα του ανθρώπου που τα φοράει. Είναι φοδραρισμένα με μετάξι το οποίο εξυπηρετεί στο να είναι πιο χυτά και ευκολοφόρετα.

Η κολεξιόν «Stealth Wear» δεν θα μπορούσε παρά να συμπεριλαμβάνει και δυο κομμάτια που έχουν αντλήσει έμπνευση από το Ισλάμ: μια μπούρκα και μια μαντήλα φιγουράρουν ανάμεσα σε ένα φούτερ με κουκούλα κι ένα t-shirt με πριντ drone που ανακλά τη θερμική απεικόνιση των drones.

Διαβάστε ακόμη: Κοσμήματα φτιαγμένα από μέταλλο…όπλων!

Η μπούρκα και η μαντήλα θα ήταν ό,τι πρέπει για τους κατοίκους της Μέσης Ανατολής. Εκεί όπου τα drones πετούν στους ουρανούς αντικαθιστώντας τα πουλιά. Ωστόσο, έχουν σχεδιαστεί για να φοριούνται στις ΗΠΑ.

Όλες οι δημιουργίες του Harvey παρουσιάστηκαν τον Ιανουάριο σε έκθεση στην Primitive του Λονδίνου. Μπορούμε επίσης να αγοράσουμε και κάποιο από αυτά τα ρούχα στο online shop της γκαλερί. Μην ανησυχείτε όμως. Ο καλλιτέχνης σχεδιάζει να πουλήσει και ο ίδιος την σειρά. Οι τιμές είναι λίγο τσουχτερές αλλά μπρος στην ιδιωτικότητα τι είν’ το χρήμα…

Το φούτερ κοστίζει 487,45 δολάρια, η μαντήλα 561,99  δολάρια και η μπούρκα 2278,35 δολάρια. Το t-shirt που κοστίζει μόλις 45,58 δολάρια, δυστυχώς δεν διαθέτει προστασία κατά των drones. Μην βιαστείτε να τα αγοράσετε. Μέχρι να φτάσουν τα drones στην Ελλάδα έχουμε καιρό…

Δείτε το βίντεο: