«Ροζ αστέρι» αξίας 60 εκατ. ευρώ

«Ροζ αστέρι» αξίας 60 εκατ. ευρώ

Το πολυτιμότερο διαμάντι που έχει ποτέ προσφερθεί παρουσιάζει ο Οίκος Δημοπρασιών Sotheby's.

Το «Ροζ Αστέρι», το πολυτιμότερο διαμάντι που έχει ποτέ προσφερθεί σε δημοπρασία, θα παρουσιάσει ο Οίκος Δημοπρασιών Sotheby’s της Γενεύης κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου 2013.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου Δημοπρασιών, το συγκεκριμένο διαμάντι έχει εκτιμηθεί για πάνω από 60 εκατομμύρια δολάρια και με τα 59,6 καράτια του είναι το μεγαλύτερο ροζ διαμάντι σε οβάλ σχήμα με εσωτερικό άψογο vivid ροζ χρώμα που έχει βαθμολογήσει ποτέ το Γεμολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής.

«Η εμφάνιση ροζ διαμαντιών, οποιουδήποτε μεγέθους, στη φύση είναι εξαιρετικά σπάνια», σχολίασε ο Tom Moses, ανώτερος αντιπρόεδρος του Γεμολογικού Ινστιτούτου της Αμερικής. «Από την εμπειρία μας έχουμε δει ότι τα μεγάλα γυαλιστερά ροζ διαμάντια-άνω των 10 καρατίων-πολύ δύσκολα τα συναντάμε με έντονο χρώμα. Το Εργαστήριο του GIA εκδίδει εκθέσεις με βαθμολογήσεις για πάνω από πενήντα χρόνια και αυτό είναι το μεγαλύτερο ροζ διαμάντι με τέτοιο βάθος χρώματος που έχουμε ποτέ χαρακτηρίσει».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το ακατέργαστο διαμάντι των 132,5 καρατίων εξορύχθηκε από την De Beers στην Αφρική το 1999 και χρειάστηκαν πάνω από δυο χρόνια για να μεταμορφωθεί στον λίθο που θα δημοπρατηθεί.

Το Ροζ Αστέρι θα παρουσιαστεί σε μια παγκόσμια περιοδεία, ταξιδεύοντας σε πόλεις όπως το Χονγκ Κονγκ, η Νέα Υόρκη, η Ζυρίχη και η Γενεύη.

Διαβάστε ακόμη: Οι 10 ακριβότερες δημοπρασίες στην ιστορία