Ryanair: Μετά το φιάσκο των ακυρώσεων, άρχισαν οι παραιτήσεις

Ryanair: Μετά το φιάσκο των ακυρώσεων, άρχισαν οι παραιτήσεις
epa06120995 CEO of Irish discount airline company Ryanair, Michael O'Leary attends a press conference in London, Britain, 02 August 2017. During the press conference Mr O'Leary outlined the company's financial results and also highlighted the effects on the company of the United Kingdom's planned exit from the European Union. EPA/WILL OLIVER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η κρίση που έχει οδηγήσει στην ακύρωση χιλιάδων πτήσεων εντείνεται στην αεροπορική εταιρεία Ryanair.

O Michael Hickey είναι το πρώτο ανώτατο στέλεχος που θα φύγει από την εταιρεία μετά τους χειρισμούς που οδήγησαν σε ακύρωση χιλιάδων πτήσεων.  Ο Mr. Hickey, όπως αναφέρει το BBC, είναι υπεύθυνος για τον προγραμματισμό των πτήσεων των πιλότων.

Ο CEO της Ryanair, Michael O’Leary, ο οποίος επίσης αντιμετώπισε πιέσεις να παραιτηθεί, δήλωσε ότι η αντικατάσταση του Hickey θα είναι ένα πολύ δύσκολο έργο.

H Ryanair ανακοίνωσε το πρώτο «κύμα» των 2.100 ακυρώσεων τον Σεπτέμβριο, ενώ ακουλούθησαν ακόμα 18.000 ακυρώσεις. Aυτό εκτιμάται ότι επηρέασαι πάνω από 700.000 πελάτες.  Για να ζητήσει συγνώμη η εταιρεία έδωσε ένα voucher των 40 δολαρίων ανά ακύρωση, όσον αφορά τις πρώτες πτήσεις.

Η Ryanair προχώρησε στις ακυρώσεις πτήσεων αφού είχε αποφασίσει να ναυλώσει 25 αεροσκάφη λιγότερα για την περίοδο αυτή, από έναν στόλο 400 αεροσκαφών, εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί πιλότοι της δεν είναι διαθέσιμοι καθώς βρίσκονται σε άδεια.

Συνολικά, 34 δρομολόγια θα ματαιωθούν στην Ευρώπη, γεγονός που θα επιτρέψει στους κυβερνήτες να πάρουν τις άδειές τους και στον όμιλο να κάνει μια νέα αρχή σε νέες βάσεις. Η Ryanair προσθέτει ότι θα εκμεταλλευτεί προς όφελός της τις εξελίξεις προκειμένου να διαθέτει στους πελάτες της φθηνότερα εισιτήρια τη συγκεκριμένη περίοδο.
Ο αερομεταφορέας ανέφερε επιπλέον ότι θα ναυλώσει 10 αεροσκάφη λιγότερα από τον Απρίλιο του 2018, χωρίς όμως να διευκρινίσει τις πιθανές επιπτώσεις στο επιβατικό κοινό.