Samba Café: Ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική και ανακαλύπτει τα μυστικά του πιο διάσημου ροφήματος

Samba Café: Ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική και ανακαλύπτει τα μυστικά του πιο διάσημου ροφήματος
Photo:

Η αμιγώς ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση επεξεργάζεται και διανέμει, σε ολόκληρη τη χώρα, υψηλής ποιότητας ποικιλίες καφέ, όλων των ειδών.

Το απόλυτο χαρμάνι καφέ που αναδεικνύει τα πιο ζωηρά αρώματα και την πιο γεμάτη γεύση είναι ο ενδιάμεσος σταθμός ενός ταξιδιού που ξεκινά στην Λατινική Αμερική, εκεί όπου το τροπικό κλίμα και η καταπράσινη βλάστηση από καφεόδενδρα, συναντούν των ωκεανό. Εκεί, το κλίμα και η μορφολογία του εδάφους προσφέρουν το ιδανικό αποτέλεσμα στην παραγωγή του φρούτου του καφέ.

Με σκοπό την αναζήτηση πρώτης ύλης speciality καφέ που θα ανταποκρίνεται στα αυστηρά κριτήρια ποιότητας, η ομάδα της Samba Café Coffee Roasters με τον Κώστα Καλαφατά, ιδιοκτήτη της εταιρείας και τον Δημήτρη Oρφανό, Head Roaster & Υπεύθυνο Ποιότητας ταξίδεψε στην Κολομβία και το Εκουαδόρ, για την αναζήτηση φαρμών και παραγωγών, διευρύνοντας τις γνώσεις τους πάνω στην πρώτη ύλη του καφέ, γνωρίζοντας νέες μεθόδους επεξεργασίας και επιλέγοντας την πρώτη ύλη των νέων καφέδων Samba.

Το ταξίδι εξερεύνησης άρχισε από το Εκουαδόρ και τη Φάρμα σε τεχνητό οικοσύστημα Las Terrazas del Pisque Estate, βόρεια της πρωτεύουσας – Quito και συνέχισε στη Φάρμα Finca Las Tolas, μέσα σε τοπίο φυσικής ζούγκλας. Στην Κολομβία, η ομάδα της Samba έζησε για λίγες ημέρες στη Φάρμα Finca El Mirador, μια πρωτοποριακή φάρμα με μεγάλη τεχνογνωσία στην επεξεργασία του καφέ καθώς και στην Φάρμα Finca La Pradera, όπου παράγονται οι διάσημοι καρποί της geisha.

Το οδοιπορικό στη γνώση και στην ανακάλυψη της αριστείας της παραγωγής καφέ, παρουσίασε η Samba Café Coffee Roasters, σε ειδική εκδήλωση, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιπλοκότητα πίσω από την αγαπημένη, καθημερινή συνήθεια απόλαυσης μίας κούπας καφέ.

Με σεβασμό στην πλούσια κουλτούρα και ιστορία που κρύβεται πίσω από τον καφέ και με στόχο την εύρεση ξεχωριστής πρώτης ύλης, η Samba Café Coffee Roasters βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση της πιο πλούσιας εμπειρίας καφέ, ζώντας από κοντά την καλλιέργεια των καφεόδεντρων, την περιποίηση μίας φάρμας και τη συλλογή των καρπών.

Η Samba Café Coffee Roasters, είναι μια αμιγώς ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση, η οποία από το 1979 επεξεργάζεται και διανέμει, σε ολόκληρη τη χώρα, υψηλής ποιότητας ποικιλίες καφέ, όλων των ειδών. Η Samba Café Coffee Roasters, συλλέγει από τις καλύτερες παραγωγούς χώρες του κόσμου, πρώτη ύλη καφέ, την οποία επεξεργάζεται, δημιουργώντας ξεχωριστά χαρμάνια (ελληνικού καφέ, espresso, φίλτρου, βιολογικού, custom blends, ροφήματα κ.α) στην ιδιόκτητη υπερσύγχρονη μονάδα της Samba Café Coffee Roasters στην Αττική.

Η Samba Café έχει δημιουργήσει το Samba Café Sensory Lab, ένα υψηλών προδιαγραφών κέντρο εκπαίδευσης όπου πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια γευσιγνωσίας καφέ, Barista καθώς και σεμινάρια πιστοποίησης της S.C.A.E.