Η Samsung βρίσκεται και πάλι στην κορυφή της αγοράς των smartphone

Η Samsung βρίσκεται και πάλι στην κορυφή της αγοράς των smartphone

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για τη Samsung να βρεθεί και πάλι στην κορυφή της αγοράς smartphone.

του Ντον Ράιζινγκερ

Η Samsung πούλησε περισσότερα smartphone από οποιονδήποτε άλλον κατασκευαστή στο πρώτο τρίμηνο του έτους, εξασφαλίζοντας μερίδιο αγοράς 26,1% σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών TrendForce. Η Apple βρέθηκε στη δεύτερη θέση με μερίδιο αγοράς 16,9% κατά την ίδια περίοδο.

Πίσω από τις δύο αυτές εταιρείες βρέθηκαν οι κινεζικές Huawei και Oppo, με μερίδια αγοράς 11,4% και 8,1% αντίστοιχα.

Η εικόνα του πρώτου τριμήνου του 2017 διαφέρει αρκετά από την αντίστοιχη του τελευταίου τριμήνου του 2016, όπου η Apple βρέθηκε στην κορυφή με 20,3%. Την ίδια περίοδο, η Samsung είχε μόλις 18,5% μερίδιο αγοράς.

Προς τα τέλη του προηγούμενου έτους η Samsung δέχθηκε πλήγμα μετά από τα περιστατικά ανάφλεξης της μπαταρίας στο μοντέλο Galaxy Note 7. Η εταιρεία αναγκάστηκε να ανακαλέσει τις εκατομμύρια συσκευές που είχε ήδη πουλήσει πριν γίνει γνωστό το πρόβλημα. Και οι ελαττωματικές συσκευές Note 7 μαζί με την παρουσίαση του δημοφιλούς μοντέλου iPhone 7 από την Apple έδιωξαν τη Samsung από την κορυφή.

Σύμφωνα με την TrendForce, η Samsung κατάφερε να ανακάμψει χάρη στη σειρά Galaxy J που χαρακτηρίζεται από χαμηλές τιμές για την προσέλκυση καταναλωτών που έχουν χαμηλό μπάτζετ στη διάθεσή τους.

Πάντως, παρόλο που η TrendForce σημειώνει ότι η Samsung ήταν η μόνη εταιρεία που κατάφερε να αυξήσει τον όγκο παραγωγής της στο πρώτο τρίμηνο, οι ερευνητές της πιστεύουν παράλληλα ότι υπάρχει ακόμα δρόμος για να ανακάμψει πλήρως η εταιρεία από τα προβλήματα με το Galaxy Note 7.

Και ίσως να μην επαρκεί ούτε η σειρά Galaxy S8 που ανακοίνωσε πρόσφατα η Samsung, λέει η TrendForce. Η εταιρεία ερευνών εκτιμά ότι το Galaxy S8 θα σταθεροποιήσει τις πωλήσεις της Samsung αλλά δεν θα τις αυξήσει δραστικά.

Εντωμεταξύ, η Apple θα συνεχίσει να βλέπει τις πωλήσεις smartphone της να μειώνονται μέχρι να ανακοινώσει το νέο μοντέλο iPhone αργότερα μέσα στη χρονιά.