SAP Forum Athens: Το μέλλον είναι ήδη εδώ για τις επιχειρήσεις

SAP Forum Athens: Το μέλλον είναι ήδη εδώ για τις επιχειρήσεις
Photo:

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε και φέτος η διοργάνωση.

Ακόμα ένα SAP Forum Athens ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή περισσότερων από 750 στελεχών, επιχειρηματιών και εκπροσώπων από όλους τους κλάδους της οικονομίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις πλέον καινοτόμες λύσεις της SAP και να δουν από κοντά τις επαναστατικές αλλαγές που φέρνουν οι εξελίξεις της τεχνολογίας στο σύγχρονο επιχειρείν.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο κ. Ανδρέας Ξηρόκωστας, Country Manager SAP Hellas Cyprus & Malta, με την εναρκτήρια ομιλία του με θέμα «Digital Business: Tomorrow is Already Here», κατά την οποία αναφέρθηκε στο μέλλον που η SAP ήδη φέρνει σήμερα για τις επιχειρήσεις που – ανταποκρινόμενες στις απαιτήσεις της εποχής – επιζητούν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.

Στη συνέχεια, το στίγμα της ημέρας έδωσε ο Martin Wezowski, Chief Designer SAP Innovation Center Networks & Chief Innovation Office ο οποίος μέσα από την ομιλία του μοιράστηκε με το κοινό το όραμα για το πώς μπορούμε, ξεκινώντας από τη σημερινή εποχή, να χτίσουμε το μέλλον στο οποίο θέλουμε να ζήσουμε. Τον κ. Wezowski διαδέχθηκε στη σκηνή ο Timo Elliott, Vice President, Global Innovation Evangelist, SAP, ο οποίος με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο εξήγησε το γιατί είναι σημαντικό, αλλά και το πώς μπορεί ένας οργανισμός να καταφέρει να περάσει από το στάδιο των μεμονωμένων δράσεων καινοτομίας που φέρνουν σημαντικά, αλλά περιορισμένης εμβέλειας αποτελέσματα, στο στάδιο της ενοποιημένης ψηφιοποίησης όλων των λειτουργιών του οργανισμού, καταφέρνοντας την ουσιαστική ένωση του φυσικού με τον ψηφιακό κόσμο και τη διάχυση της καινοτομίας σε όλες τις επιχειρηματικές διεργασίες.

Η συζήτηση πάνελ με θέμα « It’s time for Live Business. Digital Matters» που ακολούθησε με τη συμμετοχή των κ. Αριστομένη Γεωργακόπουλου, Director IT, EY Advisory Services, κ. Γιάννη Παπίδη, Director IT Digitalization & Innovation, Όμιλος ΟΤΕ, κ. Ανδρέα Πετρόπουλου, COO, Upstream καθώς και του κ. Ξηρόκωστα, με συντονιστή το δημοσιογράφο Νίκο Υποφάντη, έδειξε με έμπρακτο τρόπο και μέσα από πραγματικά παραδείγματα από τον επιχειρηματικό κόσμο το γιατί είναι τόσο επιτακτική σήμερα η ανάγκη υιοθέτησης των νέων τεχνολογιών από τις επιχειρήσεις, προκειμένου να καταφέρουν να διατηρήσουν ή να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να οδηγηθούν προς την ανάπτυξη.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης , η κ. Λίνα Γρηγοράτου, Chief Operating Officer, SAP Hellas Cyprus Malta, απένειμε με τη συμβολή των κ. Αλεξ Μουρατιάν, Sales Director, SAP Hellas, Cyprus, Malta και Max Colicchio, Digital Business Service Director SAP, τα SAP Quality Awards, τα βραβεία που αναδεικνύουν τις επιχειρήσεις εκείνες που εφάρμοσαν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τις λύσεις που προσφέρει η SAP. Στα SAP Quality Awards 2017, στην κατηγορία Innovation το χάλκινο βραβείο απονεμήθηκε στην εταιρία ΔΕΗ, το αργυρό βραβείο κατέλαβε η Upstream, ενώ χρυσή νικήτρια αναδείχθηκε η εταιρία Eurobank. Στην κατηγορία Fast Delivery το χάλκινο βραβείο απονεμήθηκε στην εταιρία Sfakianakis, το αργυρό βραβείο κατέλαβε η Genfroco, ενώ χρυσή νικήτρια αναδείχθηκε η εταιρία Ionian Group.

Οι 17 παράλληλες συνεδρίες που ακολούθησαν αλλά και οι 3 διαδραστικές εκθέσεις καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών, έδωσαν στο κοινό την ευκαιρία να επικεντρωθεί σε πιο εξειδικευμένα ζητήματα του ενδιαφέροντος του, παρουσιάζοντας με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τις ειδικές λύσεις της SAP για κάθε ανάγκη της ψηφιακής επιχείρησης, καθώς και τα οφέλη που μπορεί αυτή να αποκομίσει από την υιοθέτηση των τελευταίων εξελίξεων της τεχνολογίας πληροφορικής και της επιστήμης δεδομένων (data science) όπως το Internet of Things και η διαχείριση των Big Data.

Πλατινένιοι Χορηγοί της φετινής εκδήλωσης ήταν οι εταιρίες Deloitte, ΕΥ και Real Consulting, Χρυσοί Χορηγοί οι: IBM, Singular Logic, Supernova Consulting και TEKA Systems και Ασημένιοι Χορηγοί οι εταιρίες Alexander Moore, Byte, Intrasoft, Relational και Step One.

Στρατηγικοί Χορηγοί επικοινωνίας ήταν ο ΣΚΑΪ, το περιοδικό NETWEEK και το newsletter NET FAX, ενώ χορηγός ασύρματου δικτύου Wi-Fi ήταν η Forthnet.