«Σαρώνει» την Ευρώπη για startups η Silicon Valley

«Σαρώνει» την Ευρώπη για startups η Silicon Valley
Photo:

Οι startups της γηραιάς ηπείρου προσελκύουν το αμερικανικό ενδιαφέρον.

Τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Google και η Microsoft, καθώς και επενδυτικά fund όπως η Sequoia Capital βρίσκονται σε αναζήτηση startup επιχειρήσεων στην Ευρώπη προκειμένου να επενδύσουν σε αυτές, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο λόγος του … ξαφνικού ενδιαφέροντος για τις ευρωπαϊκές νεοφυείς επιχειρήσεις είναι πως αποτελούν σημαντικά φθηνότερες επιλογές σε σχέση με τις αντίστοιχες αμερικανικές ή ασιατικές startups. Με τον τρόπο αυτό, δίνεται η δυνατότητα σε αμερικανικούς κολοσσούς να αποκτήσουν πρόσβαση σε καινοτόμες ιδέες, οι οποίες υλοποιούνται από ανθρώπους με υψηλό επίπεδο σπουδών και γνώσεων στην τεχνολογία, σε πολύ συμφέρουσα για εκείνους τιμή.

Η Ευρώπη σήμερα γεννά συστηματικά εταιρείες δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πιο παλιά ήταν δυο τρεις τέτοιες, και σήμερα ξεπερνούν τις τριάντα», σημειώνει η Κιάραν Ολίρι, που διατηρεί καινοτομικά κεφάλαια στο Βερολίνο και η οποία βοήθησε τη νεοφυή 6Wunderkinder, που δημιουργεί ηλεκτρονικές λίστες καθηκόντων, να πωληθεί στη Microsoft.