Σχέδιο με σκληρά μέτρα για τη διάσωση της ΔΕΗ

Σχέδιο με σκληρά μέτρα για τη διάσωση της ΔΕΗ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι προβλέπει το πενταετές επιχειρησιακό πλάνο για την επιχείρηση που εκπόνησε η εταιρεία συμβούλων McKinsey.

Σκληρές παρεμβάσεις στις δραστηριότητες της ΔΕΗ προκειμένου η εταιρεία να διαφύγει τον κίνδυνο κατάρρευσης περιλαμβάνει το πενταετές επιχειρησιακό σχέδιο της επιχείρησης που εκπόνησε η εταιρεία συμβούλων McKinsey.

To business plan αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες των ΝΕΩΝ, να παρουσιαστεί την Τρίτη στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, το οποίο και θα αποφασίσει την εφαρμογή του.

Όπως αναφέρουν πηγές, τα μεγάλα πρόβλημα που διαπιστώνονται είναι η μείωση του τζίρου της δημόσιας επιχείρησης – η οποία θα συνεχιστεί με ταχύτατους ρυθμούς λόγω της υποχρέωσης να συρρικνωθούν κατά το ήμισυ οι δραστηριότητές της έως το τέλος του 2019 – το μεγάλο άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των λειτουργικών της αποτελεσμάτων και του χρέους και ο δανεισμός.

Συνεπώς αναζητούνται έσοδα τα οποία, σύμφωνα με πηγές, η McKinsey υποδεικνύει για την εύρεσή τους τη μείωση των εκπτώσεων στους λογαριασμούς ρεύματος και την αύξηση τιμολογίων καταναλωτών.

Επιπλέον εισηγείται την περικοπή θέσεων εργασίας μέσα από πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Με τον τρόπο αυτό η ΔΕΗ θα εξοικονομήσει δαπάνες 500 εκατ. ευρώ.