Σε αυτή τη χώρα κάνει χρυσές δουλειές η Rolls-Royce

Σε αυτή τη χώρα κάνει χρυσές δουλειές η Rolls-Royce
epa05228196 The grill of the Rolls Royce is seen during a press preview day at New York International Auto Show at the Jacob K. Javits Center in New York City, New York, USA, 23 March 2016. The show is open to the public from 25 March until 03 April 2016. EPA/JASON SZENES

Η Μέση Ανατολή εξελίσσεται στον καλύτερο πελάτη της διάσημης αυτοκινητοβιομηχανίας.

Μπορεί οι οικονομίες της Μέσης Ανατολής να ταλαιπωρούνται από την ραγδαία πτώση των τιμών του πετρελαίου, όμως αυτό δεν πτοεί καθόλου τους πελάτες των πολυτελών (και πανάκριβων) αυτοκινήτων της Rolls-Royce.

Αν και ορισμένοι πελάτες ζήτησαν μια μικρή καθυστέρηση στην παραλαβή των οχημάτων τους κατά τους τελευταίους μήνες, παρόλα αυτά το Αμπού Ντάμπι παραμένει στην κορυφή των προμηθευτών των αυτοκινήτων Rolls-Royce παγκοσμίως.

Αξιοσημείωτο είναι ότι περιοχή της Μέσης Ανατολής απορροφά το ένα τέταρτο των πωλήσεων της εταιρείας.

Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι τα μειωμένα κρατικά έσοδα και οι περικοπές στις περισσότερες πετρελαιοπαραγωγές χώρες του Κόλπου δεν επηρέασαν και τόσο του υπερ-πλούσιους κατοίκους των περιοχών αυτών, καθώς μια ανάλυση της συμβουλευτικής εταιρείας Bain & Company αναφέρει ότι οι πωλήσεις των πολυτελών αυτοκίνητων αναμένεται να αυξηθεί φέτος κατά 8%. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, τα κράτη που βρίσκονται στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας είναι οι χώρες του Κόλπου, η Ρωσία, η Ινδονησία και η Κίνα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αγοραστές από τις χώρες του Κόλπου δεν ζητούν πάντοτε να αποσταλούν στη πατρίδα τους τα πολυτελή αυτοκίνητα, αλλά τα στέλνουν απευθείας σε άλλες περιοχές του πλανήτη όπου περνούν αρκετές μέρες του χρόνου σε ένα από τα πολλά σπίτια που κατέχουν.

Εκτός από την Rolls-Royce, μεγάλη ανάπτυξη στις πωλήσεις σημειώνουν οι Ferrari και Lamborgini, με την πρώτη να υπολογίζει ότι φέτος θα πουλήσει 4.000 οχήματα για δεύτερη μόλις φορά στην ιστορία της.