Σε αυτόν τον πλανήτη βρέχει… αντιηλιακό!

Σε αυτόν τον πλανήτη βρέχει… αντιηλιακό!
epa01830893 A girl puts sunscreen on her friend's back as they attend the 2009 Pukkelpop music festival, in Kiewit, near Hasselt, Belgium, 20 August 2009. Temperatures reached 38 degrees Celsius in Belgium on 20 August. The festival organisation provides extra measures for the audience. The festival runs until 22 August. EPA/YORICK JANSENS BELGIUM OUT .

Η ατμόσφαιρα του Kepler 13Ab είναι γεμάτη με ένα πολύ δημοφιλές στοιχείο της καθημερινότητάς μας.

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρήκαν έναν πλανήτη στον οποίο βρέχει κυριολεκτικά αντιηλιακό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Salon ερευνητές από το πανεπιστήμιο Penn State μελέτησαν την ατμόσφαιρα του πλανήτη Kepler 13Ab και ανακάλυψαν ότι στην επιφάνειά του πέφτει οξείδιο τιτανίου με τη μορφή βροχής ή χιονιού.

Το συγκεκριμένο στοιχείο μοιάζει πολύ με οξείδιο του ψευδαργύρου, το οποίο χρησιμοποιείται στα ισχυρότερα αντιηλιακά του κόσμου λόγω της προστασίας που προσφέρει από τις ακτίνες UV. Κι όταν λέμε για τα «ισχυρότερα αντιηλιακά», εννοούμε αυτά που όσο κι αν προσπαθείς να τα απλώσεις στο δέρμα, η ασπρίλα που αφήνουν δεν φεύγει με τίποτα!

Ο Kepler 13Ab είναι δορυφόρος του κυρίως άστρου του, και κινείται σε τροχιά πολύ κοντά του. Επιπλέον είναι πολύ μεγαλύτερος και πολύ πιο καυτός από τον δικό μας Ήλιο. Όταν μάλιστα «βλέπει» τον δικό του Ήλιο, τότε η θερμοκρασία στην επιφάνειά του φτάνει τους 2760 βαθμούς Κελσίου. Θερμοκρασία στην οποία λιώνουν τα περισσότερα μέταλλα.