Σε δημοπρασία πουλήθηκαν παπούτσια του Τζόρνταν για 104 χιλιάδες δολάρια

Σε δημοπρασία πουλήθηκαν παπούτσια του Τζόρνταν για 104 χιλιάδες δολάρια

Τα φορούσε κατά τη διάρκεια του αγώνα νούμερο 5 στους τελικούς του NBA το 1997.

Ο οίκος δημοπρασιών Grey Flannel Auctions ανακοίνωσε ότι το ζευγάρι παπούτσια που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μπάσκετ των τελικών του NBA του 1997, πωλήθηκε την Πέμπτη σε δημοπρασία έναντι ποσού 104.765 δολαρίων ( 76.225 ευρώ).

Τα παπούτσια αυτά φορούσε ο Τζόρνταν στον αγώνα νούμερο 5 των τελικών μεταξύ της Γιούτα και του Σικάγο. Σε αυτόν τον αγώνα ο Τζόρνταν αγωνίστηκε με υψηλό πυρετό, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να σκοράρει 38 πόντους και να βοηθήσει τους Μπουλς να κερδίσουν τους Τζαζ (90-88) και να προηγηθούν στη σειρά παιχνιδιών με 3-2.

Κέρδισαν τον τίτλο στην επόμενη αναμέτρηση αλλά ο αγώνας εκείνος έμεινε στην ιστορία ως το «παιχνίδι της γρίπης» και έγινε θρύλος στο βιογραφικό του Τζόρνταν.

Τα παπούτσια, σε κόκκινο και μαύρο χρώμα με το νούμερο 23 (ο αριθμός που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν) κεντημένο στη φτέρνα, προσφέρθηκαν προς πώληση από τον Πρέστον Τρούμαν, ο οποίος ήταν ένα ball –boy σε εκείνο το παιχνίδι στο Σόλτ Λέι Σίτι. Τα παπούτσια του τα είχε δώσει προσωπικά ο Τζόρνταν μετά το τέλος του αγώνα. Η ταυτότητα του αγοραστή δεν αποκαλύφθηκε.

Διαβάστε ακόμη: Ποσό ρεκόρ για το μνημειώδες έργο του Άντι Γουόρχολ