Ευρύτερη οικονομική συνεργασία συμφώνησαν Κίνα και Ρωσία

Ευρύτερη οικονομική συνεργασία συμφώνησαν Κίνα και Ρωσία
epa06686867 Russia's Foreign Minister Sergei Lavrov (L) and Chinese State Councilor and Foreign Minister Wang Yi (R) shake hands as they end their press conference at the Diaoyutai State Guest House in Beijing, China, 23 April 2018. EPA/MADOKA IKEGAMI / POOL

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών συζήτησε στο Πεκίνο με την κινεζική ηγεσία για την προώθηση της πρωτοβουλίας «μια ζώνη ένας δρόμος».

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζιπίνγκ πρότεινε στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Πεκίνο, να εργασθούν από κοινού για να προωθήσουν την ανάπτυξη της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (EEU) και της κινεζικής πρωτοβουλίας «μια ζώνη ένας δρόμος», ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Σι Τζιπίνγκ πρότεινε επίσης στη ρωσική πλευρά να ενεργήσουν από κοινού στην κατεύθυνση της προάσπισης των διεθνών κανόνων δικαίου. «Πρέπει να υπερασπίσουμε από κοινού τις κοινά αποδεκτές αρχές που διέπουν τις διεθνείς σχέσεις και οι οποίες βασίζονται στους κανόνες του διεθνούς δικαίου» δήλωσε ο πρόεδρος της Κίνας.

Για να επιτευχθεί αυτό, είπε ο Κινέζος πρόεδρος, θα πρέπει η Κίνα και η Ρωσία να ενισχύουν διαρκώς τη συνεργασία τους στα διεθνή φόρα όπως Οργάνωση Συνεργασίας της Σαγκάης (SOC), η BRICKS και η σύνοδος της G20.

«Πρέπει να ενώσουμε τις προσπάθειες μας με όλες τις άλλες χώρες για να διαμορφώσουμε τις διεθνείς σχέσεις νέου τύπου» κατέληξε ο Σι Τζιπίνγκ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Πεκίνο, στο πλαίσιο της οποίας συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογο του Ουάνγκ Γι .