Σε ινδικά χέρια η Microsoft;

Σε ινδικά χέρια η Microsoft;

Ιστορικές αλλαγές στον τεχνολογικό κολοσσό μετά την αποχώρηση του σημερινού CEO αλλά και του ίδιου του Μπιλ Γκέιτς.

Αλλαγή φρουράς στη Microsoft, στο πλαίσιο των διαρθρωτικών αλλαγών, οι οποίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν με αφορμή την επικείμενη αποχώρηση του Στιβ Μπάλμερ και του προέδρου Μπιλ Γκέιτς.

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, πιθανότερος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας θα γίνει ο 46χρονος Ινδός Σάτια Ναντέλα σημερινός υπεύθυνος της υπηρεσίας cloud computing.Όσο αφορά στον πιθανό αντικαταστάτη του Μπιλ Γκέιτς, επικρατέστερος, μεταξύ των υποψηφίων, είναι ο Τζον Τόμσον, πρώην αντιπροέδρος της IBM και πρώην διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας λογισμικών Symantec.

Διαβάστε ακόμη: Νέα ψηφιακή εποχή από τη Microsoft

Ο Ναντέλα γεννήθηκε στην πόλη Χιντεραμπάντ, πρωτεύουσα του κρατιδίου Αντρα Πραντές. Αφού σπούδασε ηλεκτρονικός μηχανικός στην Ινδία, μετακόμισε στις ΗΠΑ, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πληροφορική και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είναι «παιδί» της Microsoft από το 1992, έχοντας καταλάβει κατά καιρούς διάφορες επιτελικές θέσεις.

Οι επικείμενες αλλαγές στο τιμόνι της Microsoft έρχονται μετά τις πτώσεις στις πωλήσεις των tablets της εταιρείας, αλλά και τις φωνές διαμαρτυρίας για τα Windows 8, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την απόφαση της HP να εγκαταστήσει στους νέους της υπολογιστές τα Windows 7, μετά από «λαϊκή απαίτηση».