Σε μικρότερη εταιρεία «προσγειώθηκε» ο πρώην CEO της Intel μετά την παραίτησή του

Σε μικρότερη εταιρεία «προσγειώθηκε» ο πρώην CEO της Intel μετά την παραίτησή του
epa06827548 (FILE) - Intel CEO Brian Krzanich attends a press conference at the Prime Minister's Office in Jerusalem, 14 March 2017 (reissued 21 June 2018). According to a statement by Intel, Krzanich has stepped down from his post as CEO over an alleged relationship with an employee. EPA/ABIR SULTAN

Ο Brian Krzanich  είχε αναγκαστεί να αποχωρήσει από τον τεχνολογικό κολοσσό μετά την αποκάλυψη πως διατηρούσε σχέση με υπάλληλο.

του Aaron Pressman

Λιγότερο από πέντε μήνες μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Intel, ο Brian Krzanich εξασφάλισε δουλειά ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CDK Global, η οποία κατασκευάζει λογισμικό για αντιπροσωπείες αυτοκινήτων.

Ο Krzanich παραιτήθηκε από την Intel τον Ιούνιο, αφότου η εταιρεία ανακάλυψε ότι ο ίδιος είχε παλαιότερα συνάψει συναινετική σχέση με υπάλληλο της εταιρείας, παραβιάζοντας την πολιτική μη σύναψης προσωπικών σχέσεων της Intel.

Ο νέος CEO της CDK Global «έχει να επιδείξει τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους με ακριβώς τον σωστό συνδυασμό εμπειρίας στην τεχνολογία και τη στρατηγική ηγεσία», ανέφερε ο πρόεδρος της CDK, Leslie Brun, σε δήλωσή του. «Το διοικητικό συμβούλιο είναι βέβαιο ότι ο Krzanich διαθέτει το ταλέντο και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να ηγηθεί της CDK και της στρατηγικής ανάπτυξής της».

Η νέα δουλειά συνεπάγεται μικρότερες ευθύνες και χαμηλότερες απολαβές σε σχέση με την Intel. Η CDK είχε έσοδα ύψους περίπου 2,3 δισ. δολαρίων και κέρδη 381 εκατ. δολαρίων κατά το τελευταίο οικονομικό έτος έναντι πωλήσεων ύψους 69 δισ. δολαρίων και καθαρά κέρδη 15 δισ. δολαρίων της Intel. Η CDK είχε 8.500 εργαζομένους στα τέλη Ιουνίου, ενώ η Intel είχε σχεδόν 103.000 εργαζομένους στα τέλη του 2017.

Στον νέο του ρόλο, ο Krzanich θα έχει ετήσιο μισθό 1 εκατ. δολαρίων με μπόνους επίτευξης στόχων ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων. Επίσης, πρόκειται να λάβει ένα πρώτο μπόνους μετοχών και δικαιωμάτων προαίρεσης ύψους 12,5 εκατ. δολαρίων κατά την επόμενη τριετία και υπό την προϋπόθεση ότι η εταιρεία θα εκπληρώσει ορισμένους στόχους. Ένα άλλο δώρο ύψους 3 εκατ. δολαρίων θα δοθεί στον Krzanich εφόσον ο ίδιος αγοράσει μετοχές της CDK ύψους 3 εκατ. δολαρίων.

Τα τελευταία τρία χρόνια του Krzanich στην Intel, από το 2015 έως το 2017, απέφεραν στον ίδιο 21,5 εκατ. δολάρια, 19,1 εκατ. δολάρια και 14,6 εκατ. δολάρια αντίστοιχα.

Η πρόσληψη σηματοδοτεί μία ακόμα γρήγορη επιστροφή στελέχους της Silicon Valley που βρέθηκε στο στόχαστρο του κινήματος #MeToo και οδήγησε σε ένταση της ευαισθητοποίησης γύρω από ζητήματα σεξουαλικής κακομεταχείρισης και ακατάλληλης συμπεριφοράς στον χώρο εργασίας. Ο πρώην CEO της Social Finance, Mike Cagney, συγκέντρωσε 50 εκατ. δολάρια για τη νέα του startup, Figure, και ο Steve Jurvetson, ιδρυτής της εταιρίας VC DFJ, ξεκίνησε μια νέα επιχείρηση που ονομάζεται Future Ventures.

Η Intel εξακολουθεί να ψάχνει για μόνιμο αντικαταστάτη του Krzanich, ο οποίος βρέθηκε στην εταιρεία το 1982 και υπηρέτησε ως διευθύνων σύμβουλος από τον Μάιο του 2013 έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.