Σε μείωση προσωπικού 5% προχωρά η Intel

Σε μείωση προσωπικού 5% προχωρά η Intel
Photo: REUTERS

Η είσοδος της εταιρείας σε νέους τομείς καθιστά προς το παρόν αναγκαίες τις περικοπές στο διεθνές εργατικό δυναμικό της.

Κατά 5% πρόκειται να μειώσει το εργατικό της δυναμικό παγκοσμίως,  το οποίο ανέρχεται σε περίπου 107.000 άτομα, η αμερικανική εταιρεία κατασκευής υλικού ηλεκτρονικών υπολογιστών Intel.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Κρις Κρόιτερ, η κίνηση αυτή κρίνεται αναγκαία καθώς η Intel προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πτώση στις πωλήσεις υπολογιστών και να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητές της, κάνοντας μια στροφή σε ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς.

Διαβάστε ακόμη: Η Intel μπαίνει στην αγορά των «φορετών συσκευών»

«Η μείωση αυτή του εργατικού δυναμικού εντάσσεται στο πλαίσιο της ευθυγράμμισης του ανθρώπινου δυναμικού μας για να ανταποκρίνεται στις επιχειρηματικές ανάγκες», εξήγησε ο Κρόιτερ.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μια ημέρα μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων για τα έσοδα του τελευταίου τριμήνου, η οποία δεν διέλυσε τις ανησυχίες που υπάρχουν για την επιβράδυνση της βιομηχανίας των υπολογιστών. Οι μετοχές της Intel έπεσαν κατά 3,45% στα 25,62 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: H αποκάλυψη της Intel που αλλάζει τις ταχύτητες δεδομένων