Σε «μονομαχία ήθους» κάλεσε ο Βενιζέλος τον Τσίπρα

Σε «μονομαχία ήθους» κάλεσε ο Βενιζέλος τον Τσίπρα

Αιχμηρές δευτερολογίες και «κόντρα» μεταξύ του αντιπροέδρου του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε εξίσου υψηλούς τόνους απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε στη δευτερολογία του τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι βρίσκεται σε «απόγνωση και αδιέξοδο» και ότι «επενδύει στην καταστροφή της χώρας». Υποστήριξε ότι όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχουν νόημα, καθώς η ομιλία του συνοψίζεται στη φράση «η πρόταση μομφής θα απορριφθεί και η κυβέρνηση θα πέσει».

«Λέτε θα μείνουμε στο ευρώ, αλλά θα σκίσουμε το μνημόνιο. Ο σκίσει ο λαός το μνημόνιο; Που τα λέτε αυτά; Θα έρθουν επενδυτές όταν τα λέτε αυτά; Λέτε για τη φοροδιαφυγή. Ψηφίσαμε νόμους για τις off shore, αντιμετωπίζουμε το λαθρεμπόριο πετρελαίου. Εσείς τα ψηφίσατε; Δεν μας είπατε την πρότασή σας».

Στουρνάρας: Δεν θα υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσεταιρίστηκε τα στελέχη Τσοχατζόπουλου και μετά τις «αμαρτωλές συμβάσεις» για τα υποβρύχια, επιδιδόμενο σε «φλερτ με την κ. Κατσέλη» που είχε συναρμοδιότητα για το θέμα. Κατηγόρησε ακόμη το ΣΥΡΙΖΑ ότι καταψήφισε το νόμο για το Σκαραμαγκά ενώ δήλωσε «παρών» στο παρόμοιο νομοσχέδιο για την Ελευσίνα.

Κλείνοντας, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «μονομαχία ήθους» με τον κ. Τσίπρα, σχόλιο στο οποίο δεν παρέλειψε να απαντήσει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στη δική του δευτερολογία: «Πήγα στο Τέξας για να μάθω πως μονομαχούν στο Ελ Πάσο. Στη μονομαχία θα είμαι παρών, λοιπόν» είπε.

Η απάντηση του κ. Βενιζέλου ήταν στο ίδιο κλίμα: «Στο Τέξας πήγατε για το ευρώ, αλλά τελικά χτυπήσατε ένα τρύπιο δολάριο».

Τσίπρας σε Σαμαρά: «Μιλάτε για success story σαν να ζείτε σε άλλη χώρα»