Σε ομολογιακό δάνειο προχωράει η Μυτιληναίος

Σε ομολογιακό δάνειο προχωράει η Μυτιληναίος

Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός των επόμενων 15 ημερών. 

Την πρόθεση του ομίλου Μυτιληναίος να προχωρήσει σε έκδοση ομολογιακού δανείου επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Όπως ανέφερε εντός των επομένων 15 ημερών θα αποφασίσει το Δ.Σ. του ομίλου για την έκδοση του εταιρικού ομολόγου. Ο διευθύνων σύμβουλος τόνισε ότι θα εξετάσει τις καλύτερες δυνατές προοπτικές που έχουν προκύψει από την υποχώρηση των επιτοκίων. Επίσης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μοιράσει το 2015 μέρισμα για τη φετινή χρήση.

Ο όμιλος έχει καταφέρει να μειώσει τον δανεισμό στα 417 εκατ. ευρώ κατά το α’ τρίμηνο του 2014 και κάτω από τα 400 εκατ. ευρώ στο β’ τρίμηνο του 2014, διαμορφώνοντας μία από τις καλύτερες σχέσεις ιδίων / ξένα κεφάλαια και ξένα κεφάλαια / EBITDA όχι μόνο ανάμεσα στις ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και στον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 232 εκατ. ευρώ EBITDA που παρουσίασε το 2013 ο όμιλος αποτελούν ιστορικό υψηλό. Σήμερα το μέσο επιτόκιο τραπεζικού δανεισμού διαμορφώνεται στο 6,5% και διαπραγματεύεται με τις τράπεζες για μείωσή του.

 Διαβάστε ακόμη: 

Μυτιληναίος: Έτσι αντέξαμε μέσα στην κρίση