Σε ποια χώρα βρίσκονται οι πιο σημαντικές εταιρείες του μέλλοντος;

Σε ποια χώρα βρίσκονται οι πιο σημαντικές εταιρείες του μέλλοντος;

H επόμενη «φουρνιά» των uniconrs έχουν στήσει εκεί την έδρα τους και δε φαίνεται να θέλουν να την αλλάξουν.

Σήμερα, υπάρχουν στην Ινδία δεκάδες εταιρείες unicorn, εταιρείες δηλαδή των οποίων η αξία ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια. Το αξιοσημείωτο είναι, όμως, πως εκεί εδρεύουν πάνω από 50 «soonicorns», οι εταιρείες δηλαδή για τις οποίες αναμένεται σύντομα να μιλάμε και οποίες έχουν όλα τα προσόντα για να γίνουν unicorns.

Ανάμεσα στις soonicorns βρίσκονται startups που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, της τεχνολογίας, της υγείας και του τουρισμού,σύμφωνα με τη πλατφόρμα επιμέλεια δεδομένων Tracxn.

Ακόμα, οι εταιρείες αυτές δε βρίσκονται μόνο στις μεγάλες περιοχές του Μπανγκαλόρ, Δελχί και Τσεννάι, αλλά και σε μικρότερες πόλεις όπως το Πουνέ και το Τζαϊπούρ.

Η εταιρείες αυτές θεωρούνται πως θα είναι οι πιο hot startups στο άμεσο μέλλον λαμβάνοντας υπόψιν την τρέχουσα αποτίμησή τους, τη χρηματοδότηση που έχουν λάβει, την ακαθάριστη αξία των εμπορευμάτων, τη βάση πελατών τους και άλλες τέτοιες μετρήσεις.

Τι χαρακτηριστικά έχει όμως μια soonicorn;

  • Δραστηριοποιείται κατά μέσο όρο από ένα μήνα έως επτά χρόνια
  • Έχουν σηκώσει κατά μέσο όρο 71,6 εκατ. δολάρια σε χρηματοδοτήσεις
  • Μόνο το 50% από αυτές έχουν ιδρυτές απόφοιτους απ’ το IIT ή IIM

Από τις 50 soonicorns που βρίσκονται στη λίστα Tracxn, οι 18 εδρεύουν στο NCR, οι 16 στο Μπανγκαλόρ και οι υπόλοιπες στη Βομβάη Τσεννά, Πουνέ, Τζαϊπούρ και Καλκούτα.

Οι περισσότερες εταιρείες, όπως δείχνει η μελέτη, δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ενώ ακολουθούν οι εταιρείες της τεχνολογική οικονομίας.

Ακόμα, οι fintech εταιρείες αναμένεται πως θα δουν μια αύξηση στις συναλλαγές που θα φτάσει το 22 % από περίπου 33 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016 στα 73 δολάρια μέχρι το 2020, σύμφωνα με έκθεση της Nasscom και της KPMG.

Υπόλοιπες εταιρείες:

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως Associated Chambers of Commerce and Industry of India (Assocham) σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών Thought Arbitrage πραγματοποίησαν έρευνα ώστε να χαρτογραφήσουν την κοινότητα των startups και δη των τεχνολογικών startups.

Σύμφωνα με την έρευνα, το Μπανγκαλόρ είναι η «Μέκκα» των νέων εταιρειών τεχνολογίας στην Ινδία αφήνοντας πίσω το Δελχί και τη Βομβάη. Η χώρα θεωρείται σήμερα το τρίτο μεγαλύτερο tech startup hub παγκοσμίως.

Κρατώντας το εντυπωσιακό μερίδιο του 26 % της συνολικής βιομηχανίας των τεχνολογικών νεοφυών επιχειρήσεων, το Μπανγκαλόρ θεωρείτε το καταλληλότερο μέρος για να ξεκινήσει μια εταιρεία τη δραστηριότητα της, ενώ ακολουθεί με 23% το Δελχί και η Βομβάη με 17 % .

Διαβάστε ακόμα: Nα γιατί η Ινδία μπορεί να γίνει η επόμενη σημαντικότερη παγκόσμια οικονομία