Σε τιμή ευκαιρίας πωλείται ένα από τα πιο ακριβά ακίνητα της Νέας Υόρκης

Σε τιμή ευκαιρίας πωλείται ένα από τα πιο ακριβά ακίνητα της Νέας Υόρκης

Ένα ανακαινισμένο αρχοντικό του 1902 κοντά στο Σέντραλ Παρκ πωλείται έναντι 79,5 εκατ. δολαρίων.

Είναι η διεύθυνση, η οποία αξίζει 79,5 εκατομμύρια δολάρια: 8 East 62 Street, Upper East Side, Νέα Υόρκη. Μόλις 80 μέτρα απόσταση από το Σέντραλ Παρκ, σε έναν παράδρομο κοντά στο Tiffany, το Saks και το Bloomingdale’s βρίσκεται ένα υπερπολυτελές αρχοντικό. Χτίστηκε το 1902, έχει έξι επίπεδα και εκτείνεται σε 4.500 τετραγωνικά μέτρα.

Πρόκειται για μία από τις πιο ακριβές κατοικίες στην αγορά ακινήτων της Νέας Υόρκης. Το αρχοντικό πωλείται από τον Κιθ Ρουμπινστάιν επενδυτή ακινήτων, ο οποίος απέκτησε το οίκημα το 2007. Τα επόμενα χρόνια ανακαινίσθηκε από τον αρχιτέκτονα William T. Georgis τόσο εντυπωσιακά που το περιοδικό «Architectural Digest» έκανε αφιέρωμα σε αυτό πριν από δύο χρόνια.

Έχει έξι ορόφους, έξι υπνοδωμάτια, έναν ξενώνα φιλοξενουμένων και μία γκαρνταρόμπα, ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, σάουνα με πισίνα, διάφορα σαλόνια με ακουστική για κονσέρτα και αίθουσα μπιλιάρδου, οι τοίχοι της οποίας είναι καλυμμένοι με μπορντό κόκκινο δέρμα του Hermes. Ένας ανελκυστήρας συνδέει τους ορόφους. Η ταράτσα είναι 750 τετραγωνικά μέτρα με θέα το Σέντραλ Παρκ, και έχει μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με BBQ grill, fountains and Zen κήπο.

Το κτίριο, άρθρο για το οποίο δημοσιεύεται στην εφημερίδα Die Welt παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του μεσιτικού γραφείου Douglas Elliman. Πωλείται από το 2016. Αρχικά η τιμή του ήταν 84,5 εκατ. δολάρια. Είναι σχεδόν ευκαιρία καθώς τα τελευταία χρόνια, ένα αντίστοιχο τριώροφο διαμέρισμα έχει πωληθεί για 125 εκατ. δολάρια.

1/4