Σενάρια για παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή: Δέχεται εισηγήσεις από στενούς του συνεργάτες

Σενάρια για παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή: Δέχεται εισηγήσεις από στενούς του συνεργάτες

«Πρέπει να βγει μπροστά και να μιλήσει για την κατάπτυστη Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ» αναφέρουν στελέχη της Πειραιώς.

Τις επόμενες ώρες είναι πιθανό να υπάρξει παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις από συνεργάτες του, προκειμένου να τοποθετηθεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Πρέπει να βγει μπροστά και να μιλήσει για την κατάπτυστη Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ», επισημαίνουν πηγές της Πειραιώς. Ο κ. Καραμανλής έχει μείνει στην ιστορία για το veto στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Η ΝΔ ετοιμάζεται να καταθέσει όλα τα «όπλα» της λίγο πριν η συμφωνία περάσει από την ελληνική βουλή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει εδώ και εβδομάδες πως η ΝΔ θα κάνει τα πάντα ώστε να μην επισφραγισθεί ένα βαρύτατο και ανεπίστροφο, όπως το χαρακτηρίζει, «ιστορικό λάθος».

Και χθες στενοί του συνεργάτες υπενθύμιζαν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο θεσμικό όπλο, ώστε να δυσχεράνει, εάν όχι να μπλοκάρει, την έγκριση της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ, με την εκδοχή της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης να βρίσκεται πάντα πάνω στο τραπέζι.

«Γαλάζιοι» επιτελείς χαρακτήριζαν χθες το βράδυ απαράδεκτη, όσο και ύποπτη, την απροθυμία του Μεγάρου Μαξίμου να καταθέσει στη Βουλή το ενοποιημένο κείμενο του σκοπιανού συντάγματος. «Τι έχουν να κρύψουν στην κυβέρνηση και δεν καταθέτουν το εν λόγω κείμενο, ώστε να έχει τη δυνατότητα η εθνική αντιπροσωπεία να συζητήσει επ’ αυτού;» διερωτώντο υψηλόβαθμες κομματικές πηγές.

Στο στόχαστρο της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής τακτικής μπαίνουν, εξάλλου, και οι βουλευτές που έχουν κάνει στροφή 180 μοιρών και πλέον στρέφονται στην υπερψήφιση της Συμφωνίας, αφού στήριξαν την κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα. «Ολοι οι βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους και υπόλογοι στην Ιστορία για τις αποφάσεις που θα πάρουν» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τη σύσκεψη της Διοικούσας στη Θεσσαλονίκη.